The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Corina Nicola // Vinărie și pensiune în Ștefănești, Argeș

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Corina Nicola // Vinărie și pensiune în Ștefănești, Argeș
  • Corina Nicola // Vinărie și pensiune în Ștefănești, Argeș
  • Corina Nicola // Vinărie și pensiune în Ștefănești, Argeș
  • Corina Nicola // Vinărie și pensiune în Ștefănești, Argeș
1/4
Corina Nicola este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, din București, specializarea Arhitectură și a susținut în vara anului 2016, sub îndrumarea domnului conf. dr. arh. Radu Teacă, diploma cu tema: Vinărie și pensiune în Ștefănești, Argeș.

VINĂRIE ȘI PENSIUNE ÎN ȘTEFĂNEȘTI, ARGEȘ

Pe situl ales se propune realizarea unui complex viticol format din vinărie ca funcțiune principală, precum și a unei unități de cazare, ținând cont de potențialul turistic al zonei. Ansamblul va fi împarțit în două volume cu scopul de a delimita funcțiunea privată: vinăria care va putea fi vizitată doar prin tururi organizate, de funcțiunea publică: pensiune.
 

 
Din dorința de a se stabili un dialog între proiect și patrimoniul cultural al zonei (atât natural, cât și construit), a fost realizată o analiză tipologică ce a cuprins atât reședințele boierești încadrate pe lista monumentelor istorice, cât și casele de masă. Aceasta a ajutat la identificarea unor principii constructive premergătoare începerii proiectului propriu-zis. Printre acestea se enumeră folosirea cărămizii ca material pentru fațadă, utilizată la numeroase construcții din zonă, principiul zidului de incintă și a porții de acces, reinterpretat în primul volum, cel al vinăriei, utilizarea obloanelor de lemn ca detaliu de fațadă, adaptarea volumelor la formele de relief, asemenea locuințelor din vechea vatră a satului. Totodată, proiectul vizează o abordare sustenabilă pe mai multe planuri, în vederea unei intervenții cât mai puțin invazive asupra mediului natural.
 
Astfel, proiectul se dorește a fi un impact timid asupra peisajului natural, cu elemente ce pun în evidență via și nu o subordonează, cu suprafețe restrânse la minim și care ajută la crearea unui ambient favorabil dezvoltării turismului oenologic.