The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Corina Chirilă // Micro urbanismul vertical

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Corina Chirilă // Micro urbanismul vertical
  • Corina Chirilă // Micro urbanismul vertical
  • Corina Chirilă // Micro urbanismul vertical
  • Corina Chirilă // Micro urbanismul vertical
1/4
Corina Chirilă este absolventă a Facultății de Urbanism, Specializarea Proiectare și Planificare Urbană, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu', București, iar în septembrie 2016 a absolvit cursurile Masterului de Proiectare Urbană din cadrul aceleiași Universități.

DE LA KM PĂTRAT LA KM CUB – MICRO URBANISMUL, RĂSPUNSUL MUNICIPALITĂȚII LA DINAMICA URBANĂ

Viziunea proiectului reprezintă o imagine a unei comunități utopice, și pune în evidență contrastul dintre zgârie norii specifici Manhattan-ului și micro urbanismul vertical. În acest scenariu, structura nu reprezintă o imagine a bogăției, însă deține o putere de muncă fantastică, bazată pe un sistem nou de organizare socială. Rezultatul este unul la scară mare, nu neapărat grandios, fusiform, tipic zgârie norilor din New York sau alte orașe, dar plin de vitalitate și diversitate. Noua structură este inovativă social, de tip pre-fab, plug-in, rapidă în creștere și bine reglementată pentru a reduce haosul urban. 

Gestiunea structurii este esențială și de aceea o multitudine de profesioniști în domeniul arhitecturii și urbanismului conlucrează pentru a putea controla dezvoltarea. Interacțiunea și ajutorul social sunt întreținute prin sisteme inovative de tip Circular Barter, cu rol în reducerea deșeurilor și cu rol de educare și înțelegere a principiilor economice de bază. Aici își pot găsi loc de la cei mai săraci oameni ai New York-ului, până la cei mai bogați, permanent interesați de noutate și noi piețe de desfacere. Metodele de adaptare în structură și de modificare ale spațiului personal, de birouri sau de joacă sunt învățate prin instrucțiuni video și prin testare directă în zone de tangență cu existentul, special destinate tranziției către un nou sistem.