The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Studio visit // Sabina Pop

Article / 08 Feb 2017 /
  • Studio visit // Sabina Pop
  • Studio visit // Sabina Pop
1/2
Sabina Pop participă la Standpoint, o expoziție cu creații a cinci designeri români, realizată de Institutul Cultural din Londra în colaborare cu The Institute și Romanian Design Week care face parte din programul oficial London Fashion Week și va avea loc la Somerset House London, în cadrul International Fashion Showcase. Aceasta va prezenta alături de Smaranda Almășan, Emese Bako, Andreea Castrase şi Ancuța Sarca. 

Despre Sabina Pop


A absolvit în 2014, Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca, secția design-vestimentar cu colecție bărbătească, profund romănească prin temă și incredibil de actuală prin aspect - Voievozi 2.0.

În 2016, cu ocazia colecției de absolvire a masterului la aceași Universitate, a ales să se dedice în totalitate femeilor. Glimpse of Her a fost un manifest feminist, curajos și asumat.

În prezent, doctorandă, Sabina a beneficiat de-a lungul anilor de studiu de un intership la brandul multi-disciplinar Bless Berlin, condus de către designerul Ines Kang, precum și de un modul de bijuterie-metal, în cadrul Duncan of Jordanstone College of Art & Design, Dundee.  



Despre Studio 

Studio-ul meu, impropriu spus, a fost rând pe rând cea mai mică cameră din cele cinci apartamente, pe care le-am împărțit de-a lungul anilor de facultate, împreună cu alte colege. Martore, rând pe rând ale evoluției mele ca designer, de fapt și ale bunului meu prieten și coleg Luis, cu care deoseori lucram împreună și sfâșind, inevitabil, prin a deschide o sticlă de vin. 

Camera de lucru, intitulată așa, era de fapt camera aia unică de dormit, de învățat, de văzut filme pe laptop, deseori extrem de dezoronată, dar totuși funcțională. 

Când venea vorba de transpunerea propriu-zisă a colecțiilor, apelam deseori la atelierele de croitorie a pricepuților tehnicieni cu care am avut ocazia să colaborez de-a lungul vremii. 



Q&A 

Ce văd acum pe geamul locului în care lucrez?

Din fericire, mult soare! În rest, n-aș putea spune ca e un peisaj prea ofertant. haha

Un lucru pe care am fi surprinși să îl găsim în atelierul tău?


Un televizor nefuncțional, de care mă pregătesc să mă descotorosesc. 

Muzica pe care o asculți când lucrezi?

În funcție de starea pe care o am, muzica pe care o ascult variază mult, de la trip hop, old school, jazz până la sountrackul ultimului film văzut. 

Cum te inspiră orașul în care trăiești?

Clujul va rămâne întodeauna orașul în care mă simt acasă, care mi-a servit și oferit inspirație de-a lungul anilor, de la galeriile de artă contemporană, festivale precum TIFF-ul, serile de vară din Insomnia, Clujul e un oraș care încă trăiește.