The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cristina Mardale // Revitalizarea fermei din Perieți

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Cristina Mardale // Revitalizarea fermei din Perieți
  • Cristina Mardale // Revitalizarea fermei din Perieți
1/2
Diana Mardale s-a născut în anul 1991, în orașul Slobozia, județul Ialomița. Aici a absolvit, ca șefă de promoție, Liceul de Artă „Ionel Perlea”.
A studiat arhitectura în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București.

REVITALIZAREA FERMEI MODEL DIN COMUNA PERIEȚI, JUDEȚUL IALOMIȚA

Ferma Model din comuna Perieți, alcătuită în prezent din 18 corpuri de clădire și clasată ca monument istoric de categorie B, este în prezent într-o stare avansată de degradare. Proiectul propune dezvoltarea unui scenariu mai larg, care implică atragerea unor actori diverși în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse pentru fiecare zonă în parte.
 
 
Astfel, axa didactică implică universități cu profil agricol, școli și licee, axa cultural-istorică implică direct Muzeul Național al Agriculturii, axa comercială și nu în ultimul rând, cea socială, implicând în mod activ comunitatea locală. 
 
Proiectul propune soluții personalizate pentru fiecare clădire în parte, precum: readucerea anumitor clădiri la imaginea din perioada de apogeu a fermei, reabilitarea construcțiilor existente, desființarea construcțiilor care sunt nocive integrității ansamblului, refolosirea materiei originare, completări cu materiale noi, conservarea în starea de ruină, cât și construcții noi, plantații și amenajări.