The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cristina Taraș // Metamorphōsis

/ 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Cristina Taraș // Metamorphōsis
  • Cristina Taraș // Metamorphōsis
  • Cristina Taraș // Metamorphōsis
  • Cristina Taraș // Metamorphōsis
1/4
Cristina Taraș este absolventă a Universității de Arte din București, clasa Lect. Univ. Ion Anghel.  În 2015 a absolvit programul de master – Strategii de Creație în pictură – clasa Conf. Univ. Petru Lucaci. Din 2009 activează ca artist în cadrul Asociației din Pod și din 2014 coordonează proiectele Centrului de Artă MORA.

Metamorphōsis

Metamorphōsis este un proiect de cercetare a conflictului uman, a sentimentului de angoasă ce ne însoţeşte continuu existenţa, sentiment generat de contingenţa fiinţei, de accidentul de a fi. Omul nu este fiinţă necesară: el ar putea la fel de bine să nu existe. Contradicţia de a fi versus a nu fi necesar a fi, inevitabilul sfârşit al propriei fiinţe şi constrângerea de a trăi crează o stare de disconfort perpetuu. 

În lucrările sale, Cristina Taraș tratează despre Om ca fiinţă complexă, conflictuală şi contradictorie, fiind interesată de practicile diferite de viaţă. Fără a spera la un adevăr universal, artista crează un  proiect documentar ce urmăreşte individul în ansamblul său. Modalităţile de exprimare alese – colajul, fragmentarea, deconstrucţia, contrastul, incoerenţa, obiectivitatea, joaca cu nonsensul, permit reconstruirea omului şi din elemente proprii altor fiinţe deschizând astfel drumul spre exacerbarea complexităţii, contradicţiei şi a frumosului.