The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Crossing Borders: concurs de soluții pentru standul Marii Britanii la târgul de carte Bookfest 2019

Article / 28 Ian 2019 / The Institute
  • Crossing Borders: concurs de soluții pentru standul Marii Britanii la târgul de carte Bookfest 2019
1/1
British Council România și Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, organizează un concurs de soluții de arhitectură cu tematica generală “Crossing Borders”, în vederea realizării și implementării standului Marii Britanii în calitate de Invitat de Onoare la târgul de carte Bookfest din perioada 29 mai – 2 iunie 2019.

Marea Britanie este Invitatul de Onoare la ediția din acest an a târgului Bookfest, al doilea cel mai mare târg de carte din România. 2019 reprezintă un an de importanță majoră pentru Regatul Unit, atât în plan politic, cât și din perspectiva relațiilor culturale cu alte țări europene, iar menținerea și întărirea colaborării în plan cultural între Marea Britanie și România sunt mai importante ca niciodată.

“Granițele nu sunt doar teritoriale. Fie că vorbim despre politică, societate sau cultură, suntem înconjurați de limite care, odată depășite, ne ajută să înțelegem valoarea diferențelor dintre noi, și să sperăm la mai multă toleranță. Iar arta și literatura au o putere unică de a transcende orice fel de granițe pentru a crea această înțelegere.” (Cristiana Tăutu, Head of Arts, British Council România)

Prezența Marii Britanii în cadrul Bookfest sub tematica generală “Crossing Borders” dorește să reafirme deschiderea spre colaborare în plan cultural și social între cele două țări, alături de puterea incontestabilă a artei și a literaturii de a depăși granițele.

Competiția se desfășoară în perioada ianuarie-martie conform calendarului detaliat pe pagina oficială și mai jos, iar finalizarea implementării proiectului va avea loc în luna mai. La competiție pot participa atât arhitecți, designeri, arhitecți de interior, arhitecți stagiari, dar și studenți arhitecți.

De asemenea, miercuri, pe 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Modul Cărturești (Strada Academiei 20, în incinta Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”) va avea loc și o sesiune deschisă de informare privind concursul de soluții, în cadrul căreia participanții vor putea adresa întrebări și cere clarificări legate de abordarea temei.

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic.

Ordinul Arhitecților din România (OAR) aspiră la dezvoltarea unei comunități profesionale închegate și responsabile, ghidată de codul etic (deontologic) al profesării arhitecturii ca artă liberală în România. Focalizarea resurselor pe promovarea și consolidarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale va eleva OAR la statutul de voce unitară a profesiei la nivel de comunitate, pe plan național și internațional.

OAR se dedică în întregime reglementării profesiei de arhitect, subliniind importanța valorilor morale și deontologice, a bunelor practici, a așteptărilor înalte, a creativității și, nu în ultimul rând, a provocărilor academice. OAR își asumă misiunea de a crea mediul legislativ, profesional și competițional necesar atingerii excelenței în cadrul multiplelor contexte ale profesiei de arhitect.

Juriul va fi format din cinci membri titulari și un membru supleant.

Membri titulari

Bogdan Babici (arhitect, TECON)
Cătălin Berescu (arhitect, vice-preşedinte OAR Bucureşti)
Oana Boca (consultant comunicare, Headsome)
Andrew Noble (ambasador al Marii Britanii în România)
Iulia Stanciu (profesor universitar, arhitect, STARH)
Cristiana Tăutu (Head of Arts, British Council)
Tudor Vlăsceanu (arhitect, UNULAUNU, Tegmark)

Membri supleanți

Daniela Calciu (arhitect, director dezvoltare MNAC)
Oana Iacob (arhitect, Republic of Architects)

Premii
Premiul I – 2000 euro + 2000 euro (la semnarea contractului)
Premiul II – 1500 euro
Premiul III – 1000 euro

Premiile sunt exprimate în sume brute, iar plata acestora fiind efectuată prin transfer bancar, conform prevederilor Codului fiscal în vigoare, în maximum 30 zile de la finalizarea concursului.

Calendarul concursului

18 ianuarie 2019 – Lansarea concursului
1 februarie 2019 - Data-limită pentru trimiterea întrebărilor, solicitărilor și a clarificărilor
5 februarie 2019 – Primirea răspunsurilor la întrebări
28 februarie 2019, ora 22:00 (ora României) – Data-limită pentru predarea proiectelor
4-5 martie 2019 – Jurizare
6 martie 2019 – Anunțarea rezultatelor și conferința de presă
11 martie 2019 – Termen contestații – depunere și soluționare

Informațiile complete despre concurs sunt disponibile pe pagina oficială.