The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Daniel Roșca // Dezumanizare

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Daniel Roșca // Dezumanizare
  • Daniel Roșca // Dezumanizare
  • Daniel Roșca // Dezumanizare
  • Daniel Roșca // Dezumanizare
  • Daniel Roșca // Dezumanizare
  • Daniel Roșca // Dezumanizare
1/6
Daniel Roșca Năstăsescu (n.1991, Cluj-Napoca) absolvent al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza și al secției de pictură la UNArte Bucuresti – licențiat în 2014 și masterand; bursă de studii la Muthesius Kunsthochschule, Germania. Membru al UAP și participant la tabere de creație și expoziții colective în România, Germania și Bulgaria.

DEZUMANIZARE

Lucrarea sa de disertație este un demers de observare a pierderii anumitor calități general umane și transpunerea lor în pictură, sub forma unor reprezentări a stărilor sufletești. Este o analiză, demers al gândirii sale începând de la realizarea stării dezumanizate la care se poate ajunge, în contrast cu rezultanta concluziilor pe care le-a tras în timpul realizării lucrărilor de disertație.
 
 
Datorită complexității subiectului, acesta a considerat că cele mai mari șanse de a se apropia de esența lucrurilor nu este prin a încerca a înțelege teoretic subiectul ci, din contră, să pornescă pe acest drum din perspectivă personală. Astfel, poate face o analiză sinceră a propriilor trăiri, observând cu claritate fiecare aspect care contribuie la pierderea calităților umane și în ce fel se produce aceasta.
 
Dezumanizarea, ca proces, poate fi un proces reversibil. Aruncând vechile haine, te poți reîmbrăca în cele noi, adică vechile veșminte ale autenticului și naturalului în ființarea ta ca om. Este o convingere care este izvorâtă și din experiența pe care mi-a oferit-o această adevărată cucerire artistică. 
Arta se poate dovedi astfel un mijloc de refacere, nu doar pentru practicanții ei, ci și pentru beneficiari.