The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dans cu Mr. Gaga | Spectacole noi de teatru online

Article / 28 Apr 2020 / The Institute
  • Dans cu Mr. Gaga | Spectacole noi de teatru onlineMr. Gaga
1/1
De Ziua Internațională a Dansului, TIFF Unlimited vine cu o propunere irezistibilă: Mr. Gaga, un film pasionant despre celebrul coregraf israelian Ohad Naharin, un geniu artistic care și-a creat propriul limbaj de mișcare, Gaga. Miercuri, 29 aprilie, de la 21:00, îl poți vedea gratuit pe unlimited.tiff.ro. Eveniment online organizat în tradiția - și cu nostalgia - întâlnirilor JTI de la TIFF.

Cei care au fost la TIFF 2016 știu cu cât entuziasm a fost primit la Cluj regizorul Tomer Heymann, cel care a insistat, tenace, timp de 8 ani, pentru ca Ohad Naharin să-i permită accesul în culisele muncii și vieții sale personale. Dansator excepțional, născut în kibbutz și trecut prin armata israeliană, Ohad a fost acceptat în mari companii și școli de dans americane, dar le-a părăsit pentru a-și pune în scenă viziunea unică despre lume și dans.

Vezi trailer-ul aici

Play Unlimited: teatru nou la tine acasă
Rămâi conectat la scena independentă din România de oriunde din lume și sprijină-i pe artiștii independenți explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a te duce” la teatru. Un bilet la spectacolele online din seria Play Unlimited: teatru nou la tine acasă costă 30 de lei (afișat în $) și poate fi cumpărat în avans accesând fiecare titlu în parte pe unlimited.tiff.ro, cu click pe pre-order. Iată ce urmează.



Marți, 5 mai, 20.00
Calul alb

Un spectacol de Ioana Păun
Cu: Ilinca Manolache

În 2016, o jurnalistă investighează un proces politic istoric: condamnarea lui Ioan Ficior. Cu 60 de ani înainte, Ioan Ficior, un tânăr comunist zelos, conducea lagărul de muncă Periprava. Cu alți 20 de ani înainte, în anii 40, un foarte tânăr baron ungur zelos omora un țăran român în fața fratelui acestuia, Ioan Ficior. Toate acestea într-un one woman show cu inserții de muzică live și cu un acvariu plin cu pești.

Spectacol produs în cadrul proiectului Torționar – Pact de responsabilitate colectivă, finanțat de AFCN.
Bilete, aici.



Joi, 7 mai, 20.00
În viitorul apropiat

Regia: Cristian Ban
Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari
Ce vei face mâine?
Ce vei face după ce pleci de aici?
Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?
Cum vezi viitorul apropiat?

...sunt câteva din întrebările la care spectacolul încearcă să răspundă. Imposibilitatea de a prevedea ceea ce va urma se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica.

O producție Reactor de creație și experiment, în parteneriat cu Váróterem Projekt.
Bilete, aici.

Ce poți vedea săptămâna asta


Marți, 28 aprilie, 20.00
Colibri
Regie și scenografie:
Daniel Popa
Un spectacol cu Daniel Popa și Irina Margareta Nistor

Suntem la o pandemie distanţă de lumea din Colibri - o comedie absurdă despre un viitor apropiat în care ce ție nu-ți place, altuia nu-i pasă. Dacă ești fan 1984, Handmaid’s Tale sau Black Mirror, nici universul propus de autorul Garret Groenveld în Colibri nu te va lăsa rece.

O producție Doctor's Studio, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours.
Bilete, aici.



Joi, 30 aprilie, 20.00
153 de secunde
Regia:
Ioana Păun
Performeri: Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraș, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian Voina

Un spectacol care pornește de la povestea unei supraviețuitoare a incendiului din Colectiv și devine un eseu artistic despre o generație aflată în blocaj.

O producție a Centrului Național al Dansului din București.
Bilete, aici.
___________________________________


TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est.

TIFF Unlimited este disponibil online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de peste 120 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.

Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.
________________________________________

Îi puteți urmări pe:

unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube