The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DeltaCraft lansează concurs de design!

Article / 08 Aug 2018 / The Institute
  • DeltaCraft lansează concurs de design!
  • DeltaCraft lansează concurs de design!
  • DeltaCraft lansează concurs de design!
  • DeltaCraft lansează concurs de design!
1/4
Trei proiecte de design vor fi selectate, premiate și realizate în toamna aceasta prin programul DeltaCraft.

Designeri pentru DeltaCraft” se lansează astăzi, 8 august și așteaptă aplicații de proiecte de design până pe 31 august. Call-ul este deschis tuturor artiștilor, designerilor, arhitecților și studenților talentați care își doresc să lucreze cu meșteșugarii colaboratori DeltaCraft, din Delta Dunării.

Proiectele înscrise pot avea diverse utilități, pot fi obiecte decorative, funcționale, casnice, vestimentare, bijuterii, care să integreze cel puțin unul dintre meșteșugurile din Delta Dunării. Cei in-teresați pot consulta Brief-ul de design AICI, iar formularul de înscriere se poate completa AICI.

DELTACRAFT este un program inițiat în 2015, care își propune revitalizarea meșteșugurilor deltaice și conservarea patrimoniului imaterial din Delta Dunării, modelul pe care îl propune fiind unul colaborativ, între meșteri locali și designeri. Până în prezent DeltaCraft înseamnă 7 designeri români implicați, 10 meșteșugari colaboratori și peste 20 de obiecte create, unele în mini-serii.

Ne dorim în acest an să deschidem DeltaCraft către toți artiștii care vor să treacă prin acest tip de experiență de lucru, direct cu meșteșugarii, cu resursele naturale din Deltă, cu procesele nu foarte la îndemână de producție. Trei proiecte vor fi produse în această toamnă, dar ne așteptăm să colaborăm cu toți cei care vor înscrie proiecte originale, care pot fi produse pe modelul DeltaCraft”- Oana Neneciu, coordonator DeltaCraft.

Concursul își propune să desemneze 3 câștigători ce vor fi finanțați pentru producția obiectelor propuse, artiști pe care echipa DeltaCraft îi va asista pe întreg procesul de producție. Asta va însemna un workshop în Delta Dunării, vizite la meșteri, prototipare și producția unei mini-serii.

În perioada următoare echipa DeltaCraft va organiza și o serie de workshopuri de documentare pe meșteșuguri, în București. Pentru detalii urmăriți pagina de facebook a programului

Proiectul “Designeri pentru DeltaCraft” este derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.