The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Desenează cu Serebe la noul atelier Un-hidden Romania

Article / 06 Iun 2022 / Andra Mihai
  • Desenează cu Serebe la noul atelier Un-hidden Romania
1/1
Explorează arta ca mijloc de regenerare urbană. Ești invitat să iei parte, gratuit, la un atelier de desen cu Serebe, menit să stârnească interesul pentru a participa la viața artistică a orașului.

Atelierul este adresat oricui, indiferent de nivel, deoarece Serebe te va ghida și te va ajuta să creezi propriile lucrări. Vei învăța noțiuni de bază despre street art și cum să îți faci propriile stickers, interpretând orașul ca o pânză participativă.

Atelier de desen cu Serebe [Un-hidden Romania]
Loc: Lente, București
Data: 18 Iunie 2022, de la 15:00
Durata: 2-3 ore

Materialele, care includ markers, creioane, hârtie și autocolante, sunt puse la dispoziția tuturor participanților gratuit.

Înregistrează-te aici pentru a participa la acest atelier gratuit.
Contactează info@saveorcancel.tv pentru mai multe detalii.

Acest atelier poate găzdui maxim 15 persoane, având ca scop încurajarea exprimării individuale și facilitarea dialogului.

Despre Serebe


Serebe este street artist, însă direcția ei artistică este în permanentă evoluție și schimbare. Utilizând culori puternice și contrastante, Serebe pictează și desenează pe orice suport se imprimă vopseaua, de la pereți, hăinuțe, stickere, cărți de colorat, până la foi de calc.

Lucrările, personajele și ilustrațiile pe care le creează reușesc să stârnească acel sentiment pe care îl poți asocia cu termenul de drăguț. În jurul acestui „cuteness” gravitează un univers ilustrat cu personaje imaginare, monștri și alte ființe care definesc stilul lui Serebe.

Serebe a avut contribuții la numeroase expoziții de grup și a dezvoltat proiecte personale, cum este apreciatul ADHD Cromatic 1 și 2. Este mereu prezentă și implicată în T-shirt fest, European Comic, și multe alte târguri și întâlniri ale artiștilor și creatorilor locali.

Aceasta a participat, de asemenea, la organizarea atelierelor de desen și serigrafie pentru copii “Paint-a-monument @ MNAC“ și „Un-hidden Romania”. În 2020, în cadrul unuia dintre live stream-urile feeder sound a pictat un tablou, în timp ce Dan Andrei a creat un set de 2 ore.

În 2021, în cadrul proiectului Street Art București, Serebe a realizat două picturi murale participative la Școala Gimnazială Specială nr. 9, invitând o parte dintre elevi să picteze alături de ea.

Un-hidden Romania este un program multianual de regenerare urbană imaginat ca serie de intervenții artistice care au ca scop umanizarea spațiilor publice din țară, și promovarea explorării acestora prin artă. https://un-hidden.ro

*

Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București)Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București)Lente (București), Amural (Brașov)Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul, Zile și Nopți, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan

*

Despre Save or Cancel


Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.