The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DESIGN GRAFIC // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019

Article / 08 Apr 2019 / The Institute
  • DESIGN GRAFIC // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019RDW 2019
1/1
Ediţia a şaptea a Romanian Design Week va avea loc între 17 și 26 mai şi va fi amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906. Cu această ocazie, clădirea va putea fi vizitată pentru prima dată de publicul larg.

Festivalul, care a devenit din ce în ce mai complex de la o ediție la alta, susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european.

Romanian Design Week va include, ca și în anii precedenți, expoziția centrală care prezintă cele mai bune lucrări de design de produs, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, selectate dintr-un număr record de peste 500 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Secțiunea Graphic Design & Ilustraţie a expoziției centrale RDW de anul acesta cuprinde proiecte care se remarcă prin creativitate şi originalitate, de la reviste de cultură, artă și idei, colecţii de fotografie documentară, benzi desenate, la experimente tipografice şi vizuale, decoraţii caligrafice, serii de afişe şi ilustraţii.

Publicul va avea ocazia să descopere dimensiunea psihologică a liniștii transpusă într-o carte, un buchet ironic de cugetări hedoniste, sub forma unor mici desene naive sau un dicționar digital dedicat pasionaților de advertising, branding sau online, care îi împrietenește pe studenți cu viața de agenție, într-un mod comic și memorabil. Turul expoziţional continuă cu o antologie de materiale jurnalistice care radiografiază o parte din tensiunile pe care societatea românească le-a traversat în ultimii ani, o cercetare asupra relațiilor interumane sub forma schematizată a comportamentelor şi comunicării sau experimente de serigrafie.



Artiştii şi studiourile selectate pentru expoziţia centrală Romanian Design Week 2019 sunt:
Alice Voinea // Artemisa Pascu // Asociația Clubul Ilustratorilor // Bianca Dumitrașcu // Biodeck // Cărturești // Cătălina Zlotea // Cristian Călin // Daniel&Andrew // Diana Filimon // Dragoș Gavrilă & Roberta Curcă // Faber Studio // Glitch // Grapho_mat // High Contrast // igloo media // Ileana Surducan // INFINITEZIMAL // Ioana Trușcă // Irina Costescu // Irina Maria Iliescu // Iulia Groves // Lucian Lupu // Maria Surducan // Măscărici // Paul Dersidan // Primitiv Print // Radu Manelici // ROD Cărturești // Saddo // Save or Cancel // Sebastian Pren // Simona Stanciu // Sindroms // Sorin Trăistaru // Sounds like a book // Studio Interrobang // Super.serios // Thea Mihu // Tudor Elian & Matei Eugen Stoean // Victor Bartis // Visual Playground
 
Expoziția centrală RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Lucrările prezentate în secțiunea de graphic design & ilustrație a RDW 2019 au fost selectate de un board creativ format din specialiști consacrați în domeniu, și anume: Adrian Boțan, Preşedinte Creative Council Europe şi Global Executive Creative Director, McCann Worldgroup; Ovidiu Hrin, fondator și lider Synopsis; Roman Tolici, Pictor.

Mai multe informații despre boardul creativ găsiți aici.

Arhitectura expoziției centrale este semnată și anul acesta de Attila KIM Architects.

George, primul banking inteligent© din România, susține Romanian Design Week 2019 într-un nou tip de expunere, la intersecția dintre artă și tehnologie. Lansat în mijlocul comunității creative, George promovează colaborările inovatoare prin intermediul cărora publicul se poate bucura de design și artă contemporană în medii neconvenționale.