The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Despre design şi creativitate la Creative Night Talks din noiembrie

/ 01 Noi 2021 / Andra Mihai
  • Despre design şi creativitate la Creative Night Talks din noiembrie
1/1

Primele 8 conferințe online din sezonul de toamnă al Creative Night Talks, organizate de Revista Atelierul, au adus invitați care au împărtășit perspective din domeniul industriilor creative şi culturale în care activează și care au contribuit astfel la o mapare a situației curente și la un ghid de bune practici în acest domeniu. Astfel, deschizând discuția despre importanța educației în cultură, mixul artă – tehnologie, colaborarea necesară între instituțiile publice și domeniul privat, arta urbană și cea contemporană, comunicarea culturală, comunități și noile forme de exprimare artistică, s-a creat un spațiu în care profesioniștii comunică, se conectează și învață unii de la alții.

Creative Night Talks va mai avea 2 ediții în luna noiembrie, transmise live pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul. Invitații care închid acest sezon al proiectului sunt specialista în design Mariana Nicolae, care va vorbi despre tendințe în design interior și în design în general, pe 4 noiembrie și Cristina Potra-Mureșan, co-fondator și manager al centrului cultural independent FABER și Diana Caducenco, specialist în comunicare și relații publice la centrul cultural FABER, care vor povesti despre cum a luat viață proiectul și despre comunitatea coagulată în jurul său.

Mariana Nicolae este de profesie jurnalist iar numele său se leagă de reviste de specialitate de design interior și industrii creative. A participat la târguri internaționale, precum  Ambiente, Tendence, light&building, ish, Christmasworld (desfășurate la Frankfurt), spoga gafa, spoga horse, FSB, aquanale, imm (care au loc la Koln), H.O.M.I și iSaloni, de la Milano, London Design Week, și BIFE România, de la București. Își fructifică experiența acumulată în mulți ani de presă pe site-ul unde scrie despre design, trend-uri, arhitectură, tehnologii inovatoare, brand-uri, evenimente ori personalități.

Cristina Potra-Mureșan
este co-fondator și manager al centrului cultural independent FABER. Atașamentul față de Timișoara și oamenii săi, care stă și la baza FABER, a început să îmbrace forme concrete odată cu implicarea în Alergotura, Timotion și Fundația Comunitară Timișoara. Diana Caducenco activează ca specialist în comunicare și relații publice la centrul cultural Faber.community și ca specialist în marketing digital la agenția Debordant. Centrul cultural independent FABER, din a cărui echipă fac parte, a luat naștere prin reabilitarea unei clădiri din patrimoniul industrial al Timișoarei de către o echipă de oameni implicați de-a lungul anilor în diverse proiecte civice, sociale și culturale ale orașului. Având sloganul ”The Capacity Building”, FABER reunește spații de evenimente și întâlniri, bistro social, coworking, maker space și, nu în ultimul rând, multe energii din comunitatea creativă.

Edițiile anterioare, care i-au avut ca invitați pe dr. Andreea Grecu, expert cultural, Mihaela Ghiţă, redactor Radio România Cultural şi fondatoare a asociaţiei Qolony, dr. Sorin Predescu, director executiv al Casei Artelor din Timişoara – Direcţia Județeană pentru Cultură Timiş, Andrei-Ioan Racovițan, cofondator feeder.ro și Unhidden,  Oltea Zambori - specialist în comunicare culturală, Florin Cobuz, fondatorul Nod makerspace şi membru al juriului DIPLOMA, Sorina Jecza, co-organizatoare a Bienalei de artă contemporană Art Encounters şi fondatoarea Fundaţiei Interart Triade și pe Alin Rotariu, manager de producție al festivalului Simultan, pot fi urmărite în continuare pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul. Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce digitalizează o arhivă colectivă a creativilor şi antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipă capabilă să gestioneze și să implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar. Creative Night Talks propune o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici în domeniul industriilor creative şi culturale, a avut în ediţiile anterioare peste 24 de speakeri și primele două sezoane au fost urmărite de peste 80.000 de persoane. Proiectul susţine în mod direct dezvoltarea continuă şi prezentarea susţinută a industriilor creative şi culturale din România, oferind acestui sector o vizibilitate constantă.

În cadrul acestui sezon Creative Night Talks, 7 ilustratoare: Gabi Toma, Alina Chiş (Rue Atelier), Diana Grigore (DAIA), Angela Mincă, Loredana Maholea, Alexandra Ciocan și Iulia Mirică au realizat și o serie limitată de stickere şi cărţi poștale de autor. 

Conferințele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei și curator independent.
----------------------------------------------------

Un proiect Asociaţia Atelierul de Creaţie (Revista Atelierul)

Partener internațional: Messe Frankfurt

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Radio Timișoara, AGERPRES, Zile și Nopți, Iqads, Spotmedia, Zeppelin, Fundația Calea Victoriei, Igloo, MagMob, Depoul de Artă Urbană, Iqool, Cațavencii, Știri de Timișoara, Ziarul Actualitatea, Evenimente Bănățene, The Institute, Modernism, PRwave, Observator Cultural, Bookblog, Catchy, acasa.ro, Fashion8, Coțofana Urbană, Best-Event, Feeder.ro, Munteanu, SMARK.