The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Diana Stegaru // Centru de tineret în orașul Bacău

Article / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Diana Stegaru // Centru de tineret în orașul Bacău
  • Diana Stegaru // Centru de tineret în orașul Bacău
  • Diana Stegaru // Centru de tineret în orașul Bacău
  • Diana Stegaru // Centru de tineret în orașul Bacău
  • Diana Stegaru // Centru de tineret în orașul Bacău
1/5
Absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Diana lucrează ca arhitect în București. În 2016 a studiat în Spania, prin programul Erasmus. Face parte din asociația Arhipera, un grup de arhitectură socială participativă și totodată locul în care a văzut că arhitectura este în primul rând despre oameni. 

Centru de tineret în orașul Bacău
 
Propunere mizează pe faptul că programul centrelor de tineret reprezintă o arhitectură de interes public. Centrul de tineret poate asigura cadrul unei bune dezvoltări a tinerilor prin spații care să găzduiască activități care să creeze noi oportunități de petrecere a timpului liber pentru acest segment de vârstă activ și dornic de experiment. Pornindu-se de la ideea de colaborare, proiectul folosește o zonă utilizată prea puțin ca loc de stat și o reinterpretează cu scopul de a ține oamenii impreună. Volumul a fost conceput dupa ideea unui fagure, practic o grilă care incorporează spații închise, semi-deschise, publice sau private, cu o serie de curți interioare și exterioare.
Prin variații ale incintei hexagonale se generează spații ce configurează diferite zone, articulate prin curți sau luminatoare. Volumele sunt percepute ca locuri de stat, movile sau terase verzi, oglinzi de apă sau pergola astfel încât reușesc să se integreze în topografia parcului fără a deranja.