The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dimensiunea națională

Article / 17 Noi 2015 / INSTITUTE.RO
  • Dimensiunea națională
  • Dimensiunea națională
  • Dimensiunea națională
  • Dimensiunea națională
  • Dimensiunea națională
  • Dimensiunea națională
1/6
Anul acesta, pe lângă cele opt universități din București care au fost alături de Diploma încă de la prima ediție, au participat încă patru din Iași, Timișoara, Oradea și Galați. Acesta a fost un prim dialog cu instituțiile de învățământ din țară și reprezintă un prim pas în transformarea proiectului Diploma într-un eveniment de interes național. Prin implicarea tuturor facultăților creative, organizatorii The Institute își propun să creeze diferite oportunități pentru studenții din diferite domenii, care să le permită să dezvolte parteneriate, proiecte comune, colaborări. 

“Proiectul DIPLOMA este, fără îndoială, o inițiativă care trebuie salutată și încurajată, prin orice mijloace. Întrunirea în același spațiu expozițional a rezultatelor de vârf produse de generațiile actuale de absolvenți din  toate centrele de invățământ universitar artistic din România poate fi o excelentă carte de vizită, națională și internațională, pentru toți cei implicați, dar și un prilej de identificare a unor posibile date definitorii ale discursului creativ românesc, care să favorizeze tinerilor artiști profesioniști afirmarea pe scena artistică europeană și mondială, desprinși de reflexele mimetismului față de valorile instaurate, dar mereu discutabile, ale artei occidentale, care a marcat toate culturile blocului răsăritean. Universitatea de Arte "George Enescu" celebrează în acest an 155 de ani de învățământ artistic modern la Iași, iar prezența absolvenților noștri în expoziția națională DIPLOMA-2015 ne-a onorat, evenimentul fiind o oglindă a potențialului artistic al României contemporane.”, ne-au explicat Prof.univ.dr. Maria Urma- Decan al Facultății de arte vizuale și design-UAGE Iași și Lect.univ.dr. Cristian Ungureanu-coordonator al promoției 2015, specializarea Pictură.
 
Lect. univ. dr. Teofil Ioan Ştiop- Directorul Departamentului de Arte Vizuale din cadrul Universităţii din Oradea a declarat: “Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii din Oradea este onorat să participe la proiectul DIPLOMA, alături de alte instituţii de învăţământ superior cu acelaşi profil din ţară. Proiectul este binevenit cu atât mai mult cu cât Facultatea noastră împlineşte în acest an 20 de ani de la înfiinţare, fapt ce ne oferă posibilitatea de a privi proiectul din perspectiva unui cadru mai larg de evenimente, care au pentru noi în această perioadă un caracter aniversar. De-a lungul existenţei Facultăţii noastre, secţia de Pictură a avut întotdeauna un statut special, fiind una dintre primele secţii înfiinţate, fapt pentru care apreciem o dată în plus iniţiativa dumneavoastră. 
 
Universitatile partenere ale Diploma 2015 au fost: Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte, Universitatea Națională de Muzică, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, Universitatea Politehnică București - Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică- Secția Design Industrial, Universitatea Spiru Haret - Facultatea de Arhitectură, Universitatea Hyperion - Facultatea de Arte, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București - Facultatea De Horticultură - Secția Peisagistică din Bucuresti si Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi - Facultatea de Arte Vizuale şi Design, Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Arte şi Design, Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte si Universitatea "Dunarea de Jos" Galati - Facultatea de Arte.