The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dragos Constantin Crăiță // FAUST - Practică divergentă

Article / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Dragos Constantin Crăiță // FAUST - Practică divergentă
  • Dragos Constantin Crăiță // FAUST - Practică divergentă
  • Dragos Constantin Crăiță // FAUST - Practică divergentă
  • Dragos Constantin Crăiță // FAUST - Practică divergentă
1/4
Crăiță Dragoș Constantin a studiat între 2014-2017 la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Modă-design vestimentar. Dragoș, un tânăr artist din București, are o activitate vastă în diverse domenii de lucru, pictură, sculptură, teatru, fotografie, dans, dar mai ales în modă și styling.

FAUST - Practică divergentă

“FAUST” reprezintă un manifest care vizează schimbarea doctrinelor nescrise ale societăţii cu privire la libertatea exprimării celor mai profunde gânduri.
Întrucât societatea actuală are mania de a inhiba libera exprimare și de a crea tipologii rigide, mecanice și nefuncționale pentru starea interioară a persoanei, libera exprimare a sexualității fiind deseori blamată, colecția de licență implementează o nouă conduită vestimentară care rupe barierele constringente.
Colecția ajută la transmiterea mesajelor legate de sexualitate, inhibare, constrângere, scopul acesteia fiind de a distruge barierele psihologice impuse de societate asupra orientărilor sexuale, exprimării sexuale libere, exprimării fanteziilor sexuale, cunoașterii sinelui și atingerii apogeului dezvoltării individului ȋn toate formele lui. Astfel, printr-un puternic mesaj vizual în haine, croiul, texturile, materialităţile și formele devin elemente notabile în exprimarea liberă a sexualității ca practică divergentă, ideea colecției “FAUST” exprimând dezinhibarea fizică, psihologică și sexuală a entitătii numită "om".