The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Edmond Lakatos // Centru de tratament și post-tratament Valea Baraj Drăgan

Article / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Edmond Lakatos // Centru de tratament și post-tratament Valea Baraj Drăgan
  • Edmond Lakatos // Centru de tratament și post-tratament Valea Baraj Drăgan
  • Edmond Lakatos // Centru de tratament și post-tratament Valea Baraj Drăgan
1/3
Edmond a urmat cursurile Facultății de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”. Încă în stadiul de student, a lucrat la birouri de arhitectură precum BIG în Copenhaga sau OMA în Rotterdam. 

Centru de tratament și post-tratament Valea Baraj Drăgan
 
Amplasamentul se află în nord-vestul României în Munții Apuseni, județul Cluj, Valea Drăgan. Odată cu construcția barajului Drăgan au fost construite o serie de structuri anexe (pentru producerea și transportarea betonului) care, după terminarea șantierului în 1987, au fost abandonate. După 30 ani, majoritatea acestor construcții au fost „înghițite” de vegetația abundentă. Două fundații ale macaralelor funicular așezate de-o parte și alta a barajului sunt proeminente datorită monumentalității, dar și faptului că sunt indiferente față de topografie. Proiectul de față își propune reutilizarea celor două fundații abandonate existente și extinderea lor. Cele două volume rezultate vor avea funcțiuni diferite, dar reprezintă o singură intervenție. Programele arhitecturale propuse, centru de tratament și post-tratament, precum și hotel, sunt în legatură directă prin intermediul unui funicular. Limbajul arhitectural face trimitere la caracterul industrial al fundațiilor prin introducerea volumelor cu acoperiș specific halelor industriale.