The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ELENA CIOLACU // MICUL EROU

Article / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ELENA CIOLACU // MICUL EROUELENA CIOLACU
  • ELENA CIOLACU // MICUL EROUELENA CIOLACU
  • ELENA CIOLACU // MICUL EROUELENA CIOLACU
1/3
Ilustratoare, creatoare premiată de bandă desenată și animator 2D, Elena Ciolacu este absolventă a masteratului în Film de Animație de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale". Lucrările ei se concentrează pe narațiuni vizuale și teme inspiraționale.

Micul erou

"Micul erou" este un scurtmetraj de animație 2D realizat în tehnica frame-by-frame, adică din câte 12 sau 24 de desene pentru fiecare secundă de film. Este desenat în întregime de mână cu ajutorul unei tablete grafice Wacom Cintiq 27HD, un iMAC Pro și programele TVPaint Animation și Adobe CC. Proiectul a funcționat în primul rând ca și experiment autodidactic, ca o provocare personală de a atinge un nivel și un stil de lucru extrem de dificil, de la înălțimea căruia regizoarea să poată dezvolta pe viitor decizii de abordare stilistică și regizorală.

În al doilea rând, filmul își propune nu neaparat să spună o poveste cât să recreeze trăiri emoționale de căldură și pace sufletească, similare celor evocate de regizoare ca fiind definitorii în felul care aceasta recepta filmele de animație ale copilăriei ei. Povestea prezintă un scurt episod din viața unui copil și a mamei lui, concentrându-se pe ilustrarea celor mai frumoase și definitorii aspecte al copilăriei: joaca și imaginația.