The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Elena Rus // Pietonizarea unei zone centrale cu valoare istorică, într-un oraș Est-European

Article / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Elena Rus // Pietonizarea unei zone centrale cu valoare istorică, într-un oraș Est-European
1/1
Cele mai cunoscute activităţi la care Elena a excelat au fost: participarea şi plasarea pe locul 2 la Concurs internațional studențesc LE:NOTRE Institute _ (Re)Discovering the Emerald Necklace, Colentina River, implicarea şi organizarea evenimentului urban Braila ACT&REACT în cadrul proiectul “LABORATOR BRAILA (B-LAB)” dar şi participarea la alte evenimente urbane, concursuri şi workshopuri. 
 
Pietonizarea unei zone centrale cu valoare istorică, într-un oraș Est-European
Proiectul a pornit de la o problemă cu care se confruntă Bucureştiul în prezent şi anume, lipsa spaţiilor publice de calitate. Astfel, se încearcă o abordare îndrăzneaţă de a realiza un spaţiu public modern, cu valenţe ecologice, într-o zonă istorică, care este frecventată de studenţi. Conceptul acetui proiect se bazează pe dualitatea vechi-nou prin integrarea unui spaţiu modern într-un context istoric. Dificultatea cu care vine această propunere este sesizabilă mai ales că aceasta presupune un design nou şi inovator care să nu distrugă imaginea istorică a zonei. Proiectul nu a avut ca scop crearea unui alt spaţiu public steril în oraş ci realizarea unui loc inedit şi creativ.