The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Emma Raluca Bojonca // Seven Letters

Article / 03 Feb 2015 / Participant diploma 2014
  • Emma Raluca Bojonca // Seven Letters
  • Emma Raluca Bojonca // Seven Letters
  • Emma Raluca Bojonca // Seven Letters
1/3
Lucrarea ”Seven Letters” este o introspecție asupra trăirilor mele la momentul actual. Aceasta se materializează în șapte panouri decorative, alcătuite din suporturi textile transparente, imprimate, suprapuse și colate, care reprezintă șapte scrisori cu mesaje diferite:  speranță, credință, pace, curaj, înțelepciune, libertate și dragoste. Numărul șapte este pretutindeni numărul unei totalități, dar al unei totalități în mișcare sau al unui dinamism total. 
 
Demersul creativ se bazează pe jocuri de transparențe, armonii de griuri colorate susținute de efecte grafice și structură. Căldura mesajului încărcat de simboluri, sugestivul și variatul limbaj decorativ, își supune o restrânsă și rafinată paletă cromatică, o tehnică a combinațiilor de fibre, precum și o ritmicitate a motivelor riguros ordonate, exprimate viguros prin suprafețe și în plan.
 
Panourile mărturisesc intenția unui transfer de esență între materia frustă și cea legic organizată, cu dorința regăsirii prin formă, sentiment, culoare și emoție. Din punct de vedere compozițional, panourile se desfășoară pe verticala dreptunghiului dinamic (dimensiunile panourilor fiind de 300 x 60 cm), reprezentând fragmente compoziționale ce conțin ca elemente descriptive: scriere, chipuri, elemente de structură vegetală, toate împreună alcătuind un poliptic.

Scrisul, pe lângă însușiri funcționale, are și o latură estetică, adică litera în sine poate produce satisfacții artistice sau contrarul acestuia. În lucrarea mea, scriiturile sunt indescifrabile, au un sens convențional, născând compensator noi libertăți creatoare ale imaginației. Chipurile prezente aleatoriu pe suprafețele panourilor înseamnă dezvăluiri incomplete, trecătoare, ale persoanelor care comunică prin  intermediul scrisorilor. Pentru a înțelege un chip este nevoie de o privire încetinită, de răbdare, de respect, de iubire. Prin elementele vegetale am vrut să sugerez așternerea amintirilor și trecerea timpului uman.
 
Tehnica abordată în execuție individualizează personalitatea panourilor, care își găsește completarea firească în gingășia feminină a acestei simfonii cromatice, care apelează la o romantică și rafinată combinație de tonuri și nuanțe de  verde, galben, ocru, oranj și griuri colorate, în contrast cu albul natural al fondurilor. Combinat cu măiestrie, colând și suprapunând diferite texturi de mătase sintetică, bumbac, organza, tull, voal sintetic, tafta, nețesut neconsolidat, am obținut  imagini artistice cu efecte grafice și picturale, vizibile atât pe aversul cât și pe reversul panourilor.