The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Article / 08 Apr 2021 / The Institute
  • Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București
1/1
Spațiul stradal al galeriei neconvenționale Celula de Artă va fi populat și în luna aprilie cu lucrări și demonstrații de artă, cu care trecătorii pot interacționa direct și fără intermedieri: experimentul fotografic realizat de Ovidiu Oltean, demonstrația de pictură live a artistei Luna și performance-ul la intersecția dintre experiment, dans, joacă și umor al trupei Poetrip.

Cum vor arăta oamenii viitorului – expoziție de fotografie experimentală

În perioada 12 - 25 aprilie, fotograful Ovidiu Oltean va expune la Celula de Artă un experiment fotografic denumit “Future Human”.

“Trăind în vremuri axate pe ancorarea în realitate, nu ne putem abține totuși să aruncăm o privire și în viitor. Future Human este o sesiune experimentală, ce combină personaje desenate dar și sugerate, ale căror identități plutesc între renegarea și integrarea de sine și fac aluzie la lumi extraterestre.”

Echipa proiectului este formată din Ovidiu Oltean, Ovidiu Buta, Ana Dinuta, Nika, Barni Deak, Oana Busuioc, Razvan Meteleanu.

Ovidiu Oltean este fotograf de modă, editor și profesor ce abordează un stil cinematic bazat pe acțiune, combinat cu un stil coloristic experimental, iar ca tentă monocromatică predomină o direcție vintage de peliculă Kodak Trix 400 push.

Inspirația sa principala vine din conexiunea sa cu natura, cinematografia, muzica și dansul dar și din oamenii cu care colaborează.

Terapie prin muzică după un an de introspecție

Pe 22 aprilie, de la ora 19:00, trupa Poetrip va susține un performance gândit ca o formă de terapie muzicală pentru aceste vremuri apăsătoare.

Poetrip este un proiect muzical flexibil și relaxat, la intersecția dintre experiment, dans, joacă și umor, ce activează de zece ani în underground-ul bucureștean. În prezent, membrii fondatori, Oana și Ștefan, lucrează la primul album, centrat pe conceptul de izolare și introspecție.

Despre mecanisme repetitive, într-o demonstrație de pictură live


În perioada 26 aprilie – 9 mai, artista LUNA va realiza un live performance painting la Celula de Artă, denumit “Stuck in the loop”.

“Stuck in the loop” este un live performance bazat pe conceptul blocajului artistic - individ sau individualitate blocate într-o buclă atemporală, reluând aceleași obiceiuri, gânduri și mecanisme la nesfârșit.

LUNA este studentă la secția de Design Grafic în cadrul Universității Naționale de Arte din București și absolventă a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza.

Caracterele manifestate în spațiul public sunt menite să exprime sufletul orașului în care ne desfășurăm activitatea cu toții în fiecare zi. Fuziunea dintre elementele stradale, motivele tradiționale și simbolurile strecurate în desenele LUNEI emană o oarecare androginitate. Din câteva linii trasează una dintre figurile feminine văzute recurent prin oraș și care au făcut-o cunoscută iar spațiul galeriei Celula de Artă permite accesarea și descoperirea procesului artistic din stradă.

„Pentru mine street art-ul e o formă de eliberare, de manifest'', povestește artista.

Nici una dintre expoziții nu va avea vernisaj cu public, iar acestea se poate vedea la orice oră, în spațiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Celula de artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje, și, astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezență de patru ani (2017 - 2021) pe scena artei din București, Celula de Arta a susținut în jur de 70 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.

Parteneri: Casa Carol 53, ATOMA, Wood be Nice.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, AGERPRES, Cațavencii, Spotmedia, Iqads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, PRwave, Bookblog, 4arte, Design Events, Iqool, Munteanu, SMARK.