The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media

Article / 20 Noi 2019 / The Institute
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Vernisaj BINAR 2019
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media BLO 500 - Martin Balint
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Căluşarii
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media ARS ELECTRONICA
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Design parametric - Vlad Ţenu
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media FOTOKALEH - Zeppelin Design
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Hybrid Sensorium - Saint Machine
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Labirinth layers - Dan Adrian Ionescu
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Orbiting Cubes - Hypergrama
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Predictive Art Bot - The Wrong Biennale
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Pulse - H3
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media RocketMan360 - SPIDER Group
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media SELF PATTERNS
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Sentientia - Cucicov Dorin
  • Expoziţia BINAR se deschide pe 21 noiembrie și prezintă publicului peste 50 de proiecte new media Splendida Moarte Accident - Reinform
1/15
Joi, 21 noiembrie, începând cu ora 19:00, în clădirea monument istoric care a adăpostit fostul restaurant Cina, Strada C.A. Rosetti 1-3, în Cartierul Creativ, are loc vernisajul expoziției BINAR, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank. Seara continuă, de la ora 21:00, cu un live act susținut de Mischa Blanos urmat de un DJ set pregătit de Nipple’s Delight & Romansoff. Performance-ul muzical va fi completat de un interactive light show realizat de studioul de creație H3. Intrarea este liberă.
 
Mischa Blanos face parte din noul val de muzicieni neoclasici și aduce un element de noutate pe piața muzicii contemporane, îmbinând pianul cu drum machine-ul, muzica electronică și tehnologia, rezultatul fiind un mix unic între acustic și electronic.
 
Până pe 24 noiembrie evenimentul BINAR aduce împreună peste 50 de proiecte la granița dintre artă și tehnologie. Publicul larg va putea descoperi și interacționa cu proiecte new media prezentate anterior la nivel internațional, în cadrul unor evenimente și festivaluri de anvergură precum Sundance Film Festival, Ars Electronica, Athens Digital Arts Festival etc., dar și expuse în spații culturale de renume, precum Centrul Pompidou din Paris. Expoziţia va putea fi vizitată între orele 12:00 şi 22:00, în perioada 22-24 noiembrie.
 
Conceptul expozițional este semnat de Dilmana Yordanova și The Institute. Dilmana Yordanova este unul dintre pionierii scenei new media din România. Alături de Mihaela Kavdanska, a înființat în 2006, în București, studioul KOTKI visuals, fiind printre primii din Europa de Est care au implementat noile tehnologii în artele vizuale și ale spectacolului. Cele două sunt, de asemenea, inițiatoarele platformei AVmotional, unul dintre cele mai articulate proiecte de promovare a scenei de cultură urbană contemporană din România. Ediția cu numărul trei a festivalului AVmotional, primul festival dedicat scenei new media din București, s-a desfășurat în 2006 în același spațiu în care are loc în prezent BINAR.
 
 

Evenimentul reuneşte artişti precum Vali Chincişan, finalist al competiției Art Vision - Modern Nomination în cadrul festivalului Circle of Light 2018 (Moscova, Rusia) şi câstigător al City Council’s special prize: “800th anniversary of Salamanca” (Salamanca, Spania) sau Vlad Țenu, cel care a conceput alături de Lana Dumitru o rochie spectaculoasă pentru Bjork. Artista islandeză a purtat-o în 2018 pe scena festivalului Eden Sessions din Marea Britanie. La BINAR, Vlad Țenu expune alături de Julien Britnic o instalație de design parametric, The Cloud: Data Leaks.
 
RocketMan360, singurul film românesc, dar și european, selectat în secțiunea VR la Sundance Film Festival 2019, un mix captivant între tehnologie și storytelling, va putea fi vizionat de publicul român la BINAR 2019. Filmul, realizat de SPIDER group, a putut fi văzut şi la Cinequest Film Festival, unde a câştigat Best VR film, Go East Film Festival, NYC Independent Film Festival, Virgin Spring Cinefest, SCI-FI-LONDON International Film Festival şi Calcutta International Cult Film Festival.
 
Totodată, turul expoziţional cuprinde proiecte realizate special pentru această ocazie, cum este instalația interactivă Conductor realizată de Les Ateliers Nomad alături de Bazooka de la Moonlight Breakfast. Conductor le permite vizitatorilor să creeze muzică în timp real cu ajutorul unor gesturi specifice făcute cu mâinile.
 
BINAR include şi un screening de animaţii, realizat în parteneriat cu Animest, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie.
 
Vineri, 22 noiembrie, începând cu ora 19:00, va fi proiectat Căluşarii, roman grafic animat şi interactiv dezvoltat în cadrul celei de-a 13-a ediții a atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de asociația Estenest și Laboratorul de Animație Digitală CINETic UNATC.
 
Duminică, 23 noiembrie, de la ora 17:30, va avea loc screening-ul de animaţii premiate în cadrul Ars Electronica Prix 2018, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac București.
 
Explorator al Revoluţiei digitale încă din 1979, festivalul Ars Electronica s-a concentrat încă de la începuturi pe noutăţile şi posibile scenarii ale viitorului, la confluenţa între artă, tehnologie şi societate.
 
În expoziţie se regăsesc şi două proiecte expuse la Ars Electronica, Sentientia și Hybrid Sensorium.
 
Sentientia este un proiect care își propune să reproducă experienţa unei creaturi conștiente care învață să interacționeze cu lumea exterioară folosind inteligenţa artificială. Inspirată de creația Doctorului Frankenstein, Sentientia trimite semnale audio în mediul înconjurător și așteaptă un răspuns pentru a crea o conexiune emoțională. Proiectul este realizat de Dorin Cucicov și prezentat la Ars Electronica 2019.
 
Instalația Hybrid Sensorium, realizată de Saint Machine, a fost prezentată la Ars Electronica 2017. Instalația răspunde în timp real ritmului respirației umane și încearcă să-l adapteze nevoilor sale, oferind conținut digital în schimbul oxigenului. Proiectul a fost prezent şi la Athens Digital Age Festival 2017 (ADAF).
 
În plus, sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 20:00, este programat un live act audio-video semnat de Penumbre, pseudonim sub care creează artiștii Mihai Matei și Dragos Pitaru.
 
BINAR este parte din Bucharest Artworlds @The Wrong Biennale #4. Proiectul principal expus în cadrul BINAR cu această ocazie este Predictive Art Bot, un algoritm care transformă titlurile știrilor din presă în concepte artistice. Acestuia i se adaugă lucrarea video colaborativă “What’s wrong with the artworld(s)?”.
 
The Wrong Biennale este un eveniment global care își propune să dezvolte cultura digitală contemporană. Misiunea sa este aceea de a promova și propulsa arta digitală contemporană către o audiență mai largă printr-un eveniment bianual care reunește o vastă selecție de lucrări de artă digitală, aducând în prim-plan artiștii, curatorii și instituțiile parte din scena culturii digitale de astăzi.
 
Artworlds înseamnă o serie de evenimente culturale pe teme actuale, relevante, care le sunt utile publicului prin stimularea discuțiilor și prin angajamentul de a face arta și cultura accesibile atât la nivel național, cât și internațional. Astfel de evenimente variază de la găzduirea de expoziții temporare internaționale de artă contemporană până la organizarea de evenimente extinse la nivelul întregului spectru cultural (spectacole, conferințe și altele). Artworlds este ediția bucureșteană a The Wrong Biennale.
 
BINAR reprezintă un demers de mapare și promovare a scenei new media din România, fie că este vorba despre artiști, designeri sau promotori ai artelor digitale, și își propune să ofere publicului într-un eveniment anual o radiografie a inițiativelor locale.
 
Mai multe informații despre BINAR sunt disponibile aici.
 
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de 26 de milioane de clienţi. UniCredit pune la dispoziţia clienţilor săi atât expertiză locală, cât şi internaţională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 14 pieţe principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Turcia. Bazându-se pe o reţea internaţională de sucursale şi filiale, UniCredit deserveşte clienţi în alte 18 ţări din intreaga lume.
Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
 
Parteneri BINAR 2019:
Un proiect: The Institute
Inspirat de: UniCredit Bank
Co-producător: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte
Parteneri: glo, Bere Transylvania
Powered by: EPSON România
 
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: Biz, Designist, Feeder.ro, Igloo, IQads, Modernism, Șapte Seri, TPS Engage, Zeppelin, Zile și Nopți
 
Branding: Three
Design grafic: Daniel & Andrew
Design expozițional: Dilmana Yordanova & Claudia Pipoș
Design arhitectural spațiu CINA: Attila Kim Architects
 
Furnizori oficiali: 360Revolution, DjSuperStore, kaustik
 
Partener de monitorizare: mediaTRUST România