The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expozițiile Young Artists Connections - noua generație de artiști vizuali

Article / 18 Sep 2020 / The Institute
  • Expozițiile Young Artists Connections - noua generație de artiști vizuali
  • Expozițiile Young Artists Connections - noua generație de artiști vizuali
1/2
În iulie 2020 Switch Lab a lansat un call pentru tineri artiști din domeniul artelor vizuale. Au aplicat peste 200 de tineri din România și străinătate, din care au fost selectați 10 artiști care vor expune într-o expoziție de grup la Muzeul Național de Artă Contemporană (2 octombrie - 1 noiembrie) și un artist care va avea un solo show la galeria Switch Lab (9-16 octombrie).

Cei 11 reprezentanți ai tinerei generații de artiști de arte vizuale sunt:
Expoziție grup MNAC
  • Andreea Badea
  • Alexandra Boaru
  • Elizabeth Brolla
  • Mirela Cerbu
  • Tudor Ciurescu
  • Ella Costache
  • Natalia Lazurca
  • Mălina Moncea
  • Ana Scripcariu
  • Ana Țaran

  • * Vernisajul expoziției de grup are loc vineri 2 octombrie de la ora 19:00 la MNAC.

    Expoziția va putea fi vizită apoi de miercuri până duminică, între orele 13:30 - 20:30.

    Solo Show Switch Lab

    Mihai Șovăială

    * Vernisajul solo show va avea loc vineri, 9 octombrie, de la ora 19:00 la Switch Lab (strada Ion Brezoianu 23-25 - Palatul Universul, corp A, etaj 5). Expoziția va putea fi vizită apoi sâmbătă, 10 octombrie, și duminică, 11 octombrie, între 17:00 - 20:0 și de luni 12 octombrie până vineri 16 octombrie între orele 13:30 - 17:00.

    În afara expunerii oferite în cadrul proiectului, tinerii artiști vor beneficia de sesiuni de mentorat și networking profesional cu Philippe van Cauteren (directorul SMAK - Muzeul Municipal de Artă Contemporană din Gent, Belgia), Koen Leemans (directorul Centrului Cultural din Mechelen, Belgia), (Benedicte Goesaert, fost director galeria Zeno X Gallery din Antwerp, Belgia) și Călin Dan (director MNAC - Muzeul Național de Artă Contemporană din București).

    Proiectul Young Artists Connections este inițiat de platforma de arte vizuale Switch Lab - www.switchlab.info. Young Artists Connections este un premiu la nivel național, gândit pentru a promova tinerii artiști vizuali și de a facilita un context de networking profesional la nivel internațional.

    Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană, Administrația Fondului Cultural Național.

    Parteneri media: Scena9, the Institute.

    Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

    Mai multe detalii pe:

    www.switchlab.info/y-a-c
    Facebook/SwitchLabSpace
    Instagram/switchlab.info

    Biografii artiști

    Andreea Badea (n.1998, București, România) a terminat studiile de licență la departamentul Fotografie și Imagine Dinamică din cadrul Universității Naționale de Arte București, unde a beneficiat de o bursă Erasmus la Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig. Practica ei artistică pendulează între video art și fotografie, analizând subiecte ce țin de intimitate, ritual și spațiu. O parte din lucrările artistei au fost expuse în România în galerii precum: Mobius Gallery, SwitchLab, Halucinarium, Salonul de Proiecte etc.

    Alexandra Boaru
    (n.1997, Timișoara, România) a absolvit universitatea Portsmouth din Anglia. Este o artistă multidisciplinară, lucrările sale incluzând fotografie, performance și video. Întrebările filozofice stau la baza practicii sale, provocând conceptul de „om” și impactul său asupra exteriorului, a altora sau a propriului eu. Una dintre temele principale ale proiectelor sale este explorarea granițelor dintre a fi om și a deveni altceva, folosindu-și corpul ca un manechin și obiectivându-se de bună voie.

    Elizabeth Brolla (n.1996, SUA) s-a născut în Statele Unite, dar a copilărit în București. A terminat liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza și Facultatea de Arte Plastice, specializarea Grafică, continuând cu un Master în Arte Grafice la U.N.A.R.T.E. În afară de interesul pentru desen, descoperit încă din copilărie, mai este preocupată de animație, tehnici de legătorie și ilustrație de carte.

    Mirela-Mădălina Cerbu (n.1997, Arad, România) este absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara, fiind licențiată în grafică și în prezent urmează cursurile de master ale aceleiași facultăți. În perioada anilor de studii a participat în tabere și expoziții de grup, dar a fost și premiată: 1st prize, Campaña de animacíon a la lectura, Spain, 1st prize, „Ea și jungla” – National Creativity Competition – „Pasaje”, Timișoara.

    Tudor Ciurescu
    (n.1996, Craiova, România) este un artist vizual ce în prezent este masterand la Ecole Cantonale D’Art Lausanne, Elveția. Practica lui este răspândită pe diferite medii, experimentând mereu noi tehnici de redare a imaginii. Subiectul principal al lucrărilor este între imagine și obiect în cultura internetului, de la memes la Bitcoin, toate văzute printr-un mod absurd și comic. Pe lângă practica artistică, în 2016 a co-fondat studioul de creație Moxa20 și în 2019 galeria de artă Goodbuy, în București, România

    Ella Costache (n.1997, București, România) a absolvit facultatea de foto-video din cadrul UNARTE, urmând să înceapă un master în fashion photography la Universitatea de Arte din Londra. Se consideră reporter și artist vizual, a cărei operă se extinde de la fotografia de modă la experiment și artă materială. Este interesată de teme precum dezrădăcinare,
    ocurență și instantaneitate și își propune să chestioneze în mod critic percepțiile generale despre frumusețe și ideologia corpului. Practica ei artistică implică tehnici vizuale precum contrastele puternice, puzzle-uri de detalii și culori reprezentative roșu și verde.

    Natalia Lazurca (n.1995, Timișoara, România) a studiat pictura și ceramica la Cluj-Napoca, unde trăiește în continuare. În prezent lucrează în ambele medii, obiectele ceramice regăsindu-se adeseori în picturi sub forma unor naturi statice. A expus solo la galeria Baril în 2018 (Well, Well, believe it or not/ She covered every last inch of the entire sidewalk), și a participat și la expoziții de grup, precum: Diploma 2019, The Institute (București), 2019, Stepping under the mirror, Matca Art Space (Cluj-Napoca), 2017, Media Art Festival, edițiile a 3-a – DA, DA, DA, și a 5-a - De rerum natura, Arad, 2016, respectiv 2018, 89plusplus #1, non+ultra (Cluj-Napoca), 2016, I am what I am, Baril (Cluj-Napoca), 2015.

    Mălina Moncea (n.1995, Iași, România) este o artistă ieșeancă, terminand studiile de licență si masterale la Universitatea Națională de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Vizuale și Design, secția Foto-Video din Iași. A beneficiat de o bursă de studiu in Paris, la Université Paris 1 Panthéon Sorbonne și lucrează în mediul artelor vizuale și multimedia, domenii specifice de interes fiind instalația, asamblajul, fotografia, video și sunet. Printre ultimele expoziții și proiecte se numără: Artisti Împreună, TIFF, Cluj-Napoca, Muzeul de Artă, 2020, Indicative Correlation, Galeria Theodor Pallady, Iași, 2020, Artsafari: Young Blood, Pavilionul Supercontemporan, București, Palatul Oscar Maugsch, 2019, Domestic Dissidence, Galeria Victoria, Iași, 2019, Narațiuni post-fotografice, Working Artspace and Production, București, 2019.

    Ana Scripcariu-Ochiai (n.1992, Japonia) Absolventă a Universității de Arte din Tokyo - specializarea pictură în ulei, a finalizat cursurile de Global Art Practice la aceeași universitate unde în prezent este înscrisă la doctorat.
    O interesează tema ”conexiunii între pământ și oameni”, în special pentru că ea însăși încearcă să dezvolte rădăcini atât în România cât și Japonia. Cercetările sale culturale și antropologice au condus-o la festivaluri indigene și comunități tradiționale din jurul lumii. În ultimii ani s-a ocupat de domeniul primatologiei, ce a reprezentat inspirația pentru lucrările sale multimedia (instalații, fotografii, video, pictură) ce ilustrează ”acel moment în care lucrurile sunt conectate indiferent de timp, distanță, teren și etnicitate”.
    Mihai Șovăială (n.1993, Brașov, România) este un artist care trăiește și lucrează în Zürich. și-a finalizat studiile de Meisterschüler în 2020 la Hochschule für Grafik und Buchkunst (HGB) sub îndrumarea lui Joachim Brohm, după obținerea licenței în fotografie de la Universitatea Națională de Arte din București (UNARTE). Din 2013 practica sa fotografică s-a concentrat în jurul structurilor de dezvoltare urbană și periferică, concentrându-se pe impactul arhitecturii asupra contextului și istoriei orașului. Lucrările sale sunt expuse fie în în contexte expoziționale, prin instalații, sau în formate de carte, publicate deseori în regim independent.

    Ana Țaran (n.1992, Chișinău, Republica Moldova). Absolventă de master la departamentul de Fotografie și Imagine Dinamică a Facultății de Arte Plastice de la UNARTE, a urmat apoi studii la Departamentul de Cinema de la Geneva University of Art and Design. Pasionată de multiplele forme ale artei, a căutat să reunească în creațiile sale diferite limbaje artistice, îmbinând fotografia cu arta video și cinematografia. În ultimii ani a participat la expoziții colective de fotografie: STORY TELLING - Lucrări video din România și de la Videonale Bonn, eveniment găzduit de Rezidența BRD Scena 9 (2018); LANDSHAFT – Fotogalerie Viena, Austria în colaborare cu Galeria Posibilă din București (2018); DADA ROOTS – Contemporary Art Center, Torun, Polonia (2016), și festivaluri de film: Festivalul Cinéma du Réel, Paris (2020), Festival dei Popoli, Florența (2019), Festivalul Cinéhaiku, Gordes (2017), ZOOM – ZBLIŻENIA Film Festival, Jelenia Gora, Polonia (2017).