The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Fabrica de Pensule deschide expoziția Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2

Article / 07 Dec 2020 / The Institute
  • Fabrica de Pensule deschide expoziția Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2
1/1
Fabrica de Pensule a deschis expoziția Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2, cel de-al doilea moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România.

Expoziția Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2 va putea fi vizitată începând cu data de 7 decembrie 2020 la Casa Tranzit, str. George Barițiu, nr. 16, Cluj-Napoca.

„Ne angajăm, alături de 8 artiști consacrați invitați, stârniți de fapt, să creăm cadrul unui dialog între generații într-un proiect nomad cu 4 stații de oprire, MAGMA Sf. Gheorghe a fost prima dintre acestea ]n luna noiembrie, iar acum deschidem o nouă expoziție la Casa Tranzit, din Cluj-Napoca. Sectorul emergent al scenei este unul dintre cele mai afectate de orice situație de tip criză, e valabil asta și acum. Artiștii tineri sunt nevoiți de cele mai multe ori să-și deseneze singuri structurile pe care mai apoi să înceapă să își desfășoare activitatea, să-și caute/articuleze propriul discurs artistic. Scena locală (dacă o putem numi scenă) nu este oricum din cele mai deschise și/sau prietenoase cu orice e nou și deci riscant, așa că oportunități pentru tineri artiști sunt extrem de puține” - a declarat Mihai Iepure-Gorski, co-curator al programului de arte vizuale al Fabricii de Pensule.

Monotremu (Laura Borotea și Gabriel Boldiș) sunt artiștii invitați să curatorieze cea de-a doua expoziție a Future Perfect / Viitor Anterior, iar artiștii expozanți - Diana Grigorescu, Daniel Dărăban, Renata Vajda, Matei Negruțiu, Anamaria Popa, Andrei Cengher, Tudor Predescu, Andra Cați, Cosmin Gödri și Alexandru Gorea - sunt colegi în clasa a XII-a la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și în cadrul Opționalului de artă contemporană, în al doilea an.

„De la noi a pornit invitația de a expune, mai departe au intrat în scenă propriile lor preocupări și temele cele mai de interes: lumea digitală, lumea istorică, lumea identitară, cea domestică, mediul, școala... În lipsa unei biografii profesionale prin care să se „legitimeze” artistic, toți cei prezenți se pot mândri cu o abordare cât se poate de ludică și de serioasă, în același timp, a unor subiecte despre care nu se vorbește în cadrul orelor de curs. Întregul lor demers reprezintă o colecție de lucrări libere ce ar putea celebra sfârșitul unei perioade de studiu, o formă de lucrare de atestat profesional colectivă, fără note sau diplome, sau chiar o propunere de alternativă curriculară” - a menționat Monotremu.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 7 - 11 Decembrie 2020, la Casa Tranzit, între orele 16:00 - 19:00, doar pe bază de programare, în grupuri de maxim 4 persoane.

Programările se pot face accesând link-ul: bit.ly/ProgramariFuturePerfect2.

Toate măsurile de igienă și protecție vor fi respectate pe perioada vizitei. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata vizitei.

  • Partener: Casa Tranzit
  • Finanțatori: Adminstrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.
  • Evenimentul face parte din programul Living the future - modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil.
  • Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
  • Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

  • Mai multe informații pe www.fabricadepensule.ro.