The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Fashion Day Out: Ioana Ciolacu

Article / 22 Oct 2018 /
  • Fashion Day Out: Ioana CiolacuIoana Ciolacu
  • Fashion Day Out: Ioana CiolacuIoana Ciolacu
1/2
Cartierul Creativ se bucură de o concentraţie impresionantă de showroom-uri, concept store-uri şi ateliere de fashion, aşa că te invităm pe un traseu al celor mai şic poveşti de cartier ca să îţi facem cunoştinţă cu designerii sau antreprenorii din spatele lor.

Ioana Ciolacu
Ioana este unul dintre designerii de fashion de succes din România. Ea a iniţiat și a dezvoltat cu grijă și răbdare brandul care îi poartă numele, iar anul acesta a lansat platforma Romanian Fashion Council, din dorinţa de a susţine și încuraja industria locală. Ioana locuiește de mult în Cartierul Creativ și de mai bine de un an și-a deschis și showroom-ul, tot aici, pe strada Berthelot, la numărul 35. I-am făcut o vizită scurtă Ioanei în timp ce lucra intens la viitoarea colecţie de bărbaţi (!) toamnă iarnă, pentru a vorbi despre vecini, despre cartier și despre povestea ei de dragoste cu casa care îi găzduiește biroul, sample room-ul și showroom-ul. Este o casă neoromânească, cu o curte interioară dominată de un calcan cu iederă, ce îţi dă senzaţia unei grădini verticale ce îţi asigură un sentiment de liniște și relaxare. Ioana a știut că este casa ideală încă de la început și a poreclit-o “la conac”. Ne-a povestit râzând că, de când s-a mutat aici, este sunată des și întrebată dacă “coana Ioana poate fi găsită la conac?!”.

Tot în liniștea casei de pe str. Berthelot și tot la iniţiativa Ioanei, s-a născut Romanian Fashion Council - o platformă care își propune să fie un ambasador al industriei modei la nivel global: “Ne propunem să agregăm câteva aspecte ale industriei care acum par la voia întâmplării, respectiv vom educa și vom sprijini designerii români pentru a fi cât mai pregătiţi pentru o prezenţă locală și internaţională. Am început aceasta iniţiativă după ce am discutat cu mai mulţi directori de astfel de Consilii din mai multe ţări si mi-am dat seama că avem un avantaj competitiv local care trebuie direcţionat cumva”, ne-a povestit Ioana, care în timpul vizitei noastre lucra deja la o serie de cursuri speciale dedicate tinerilor designeri.
ioanaciolacu.ro