The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festivalul SoNoRo la cea de-a XI-a ediție

News / 31 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Festivalul SoNoRo la cea de-a XI-a edițieDan
  • Festivalul SoNoRo la cea de-a XI-a ediție
  • Festivalul SoNoRo la cea de-a XI-a ediție
1/3
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfășoară în perioada 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 sub înaltul patronaj al Președintelui României. Festivalul poartă în acest an numele „La Muse et le Poète” și promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.
 
Pentru ediția a XI-a a Festivalului SoNoRo directorii artistici ai Festivalului SoNoRo, pianista londoneză Diana Ketler și violistul roman Răzvan Popovici, au creat din nou un program remarcabil, atât prin repertoriul ales, cât și prin includerea în concertele festivalului pe câțiva dintre cei mai apreciați muzicieni ai momentului.
 
"Anul acesta am decis să ne dedicăm festivalul subiectului care a ocupat mințile creative timp de secole: Muza și Poetul. Poeți își aduc tributul Muzelor reale sau imaginare, Petrarca Laurei, Neruda lui Matilde Urrutia, Rilke își scrie poemul muzei sale de toată viața, Lou Andreas - Salomė. Căile Muzicii și ale Poeziei s-au intersectat întotdeauna. Marii compozitori și-au găsit inspirația în sacru și profan, în natură, în viața simplă de zi cu zi, în naștere și moarte și, bineînțeles, în dragoste", declară Răzvan Popovici, Director SoNoRo, și Diana Ketler, Director artistic SoNoRo. 
 
Evenimentul de deschidere din 28 octombrie este urmat de alte 6 concerte în București, până pe 7 noiembrie. Festivalul SoNoRo va continua până pe 14 noiembrie, în Timișoara, Cluj și Bistrița.
 
Titlurile sugestive precum La Muse et Le Poète, Pour Un Tombeau Sans Nom, À Clara, La Muse inspirant le Poète sau La Muse Hypnotique invită publicul la o fascinantă călătorie muzicală în unele dintre cele mai frumoase spații ale capitalei: Ateneul Român, Palatul Cercului Militar Național, Catedrala Sf. Iosif, Muzeul Național de Artă al României și anul acesta, pentru prima dată în istoria Festivalului, Sala Radio. 
 
Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro.