The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gheorghiță Cȋrjă // Masca

Article / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Gheorghiță Cȋrjă // Masca
  • Gheorghiță Cȋrjă // Masca
  • Gheorghiță Cȋrjă // Masca
1/3
Absolvent al Universității Naționale de Arte Bucureşti, si al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Cȋrjă Gheorghiță este un artist plastic specializat în două domenii diferite: Desen Animat și Arte Grafice.

Proiectul de licență al acestuia este un mix omogen ȋntre cele două rute de cercetare pe care le-a studiat pȃnă ȋn acest moment.

Masca

Proiectul constă într-un episod pilot al unui serial de animație. Ȋn acest episod trei elevi, absolvenți de liceu, urmează să dea examenul de bacalaureat. Doi dintre aceştia sunt bine pregătiți, ȋnsă al III-lea nu a ȋnvățat nimic fiind sigur că poate copia. Filmul este o satiră la adresa elevului contemporan, care crede ȋn permanență că poate ȋnşela sistemul.

Acțiunea se desfaşoară ȋntr-o tentă comică, ȋnsă cu un final neaşteptat și brutal. Principalul motor inspiraţional al acestui proiect este reprezentat de tradiţia românească şi de costumele populare regionale din România. Personajele susţin cel mai puternic acest aspect, ele fiind inspirate integral din folclorul românesc. Elementul comun al fiecărui personaj este masca populară. Fiecare mască este unică, astfel încât să reprezinte cât mai fidel personalitatea fiecărui personaj.