The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

GRECU SIMONA PARASCHIVA // SĂIASTRA

Article / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • GRECU SIMONA PARASCHIVA // SĂIASTRAGRECU SIMONA PARASCHIVA
  • GRECU SIMONA PARASCHIVA // SĂIASTRAGRECU SIMONA PARASCHIVA
  • GRECU SIMONA PARASCHIVA // SĂIASTRAGRECU SIMONA PARASCHIVA
  • GRECU SIMONA PARASCHIVA // SĂIASTRAGRECU SIMONA PARASCHIVA
  • GRECU SIMONA PARASCHIVA // SĂIASTRAGRECU SIMONA PARASCHIVA
1/5
Grecu (căs. Crăciun) Simona-Paraschiva a intrat în contact cu arta pentru prima dată în jurul vârstei de 11 ani, odată cu înscrierea la Colegiul Național de Artă "Octav Bancila" din Iași. A urmat apoi cursurile la Universitatea Națională de Arte “George Enescu”, specializarea Modă-Design Vestimentar.

Săiastra

Proiectul “Săiastra” are ca scop promovarea poveștilor și legendelor din mitologia și folclorul popular românesc. Sursa de inspirație a constat în “Povestea zilelor săptămânii”, poveste în care zilele săptămânii reprezentau niște personaje complexe, de gen feminin sau masculin, personificate în așa fel încât să întruchipeze sfinte sau sfinți, dar și diferite divinități demonice. Prin urmare, proiectul cuprinde șapte ansambluri vestimentare inspirate din credințele și ideologiile omului arhaic ce scot la iveală puterea creatoare a minții umane la contactul cu lumea înconjurătoare și cu fenomenele aferente.

În procesul de creație s-a apelat la tehnici de manipulare a materialului ce amintesc de împletiturile realizate de meșteșugari în sculptura pe lemn, dar și la țesături noi, obținute prin prelucrări manuale ale unor materiale nețesute, într-un mod neconvențional. Această colecție este una versatilă, fiind cuprinsă atât din piese casual, cât și elegante.