The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

GREENFEEL | NOUL BAUHAUS EUROPEAN

Article / 10 Apr 2022 / Andra Mihai
  • GREENFEEL | NOUL BAUHAUS EUROPEAN
1/1
[RO]

GreenFeel nu este o organizație, ci un loc de dialog, experimentare cu principii sustenabile și transfer de cunoaștere locală, o comunitate de cercetători, profesioniști, grădinari urbani și oameni preocupați de dezvoltare comunitară, care contribuie ca indivizi sau prin organizațiile din care fac parte. Acest ecosistem s-a dezvoltat pe o parcelă peri-urbană din Timișoara, cultivată în comunism de familii care locuiau la bloc. Activitatea de grădinărit s-a tot restrâns în ultimii 20 de ani, odată cu îmbătrânirea grădinarilor și schimbarea stilului de viață în societatea post-comunistă.


Foto: Alexandru Lorinți

Din 2019, spațiul a căpătat un suflu nou și s-a reinventat sub numele de GreenFeel, prin investiție privată, finanțări nerambursabile pentru două proiecte - Grădinescu și Meet (in) Nature și mult voluntariat. Pe lângă cele 40 de grădini urbane de circa 200mp fiecare, GreenFeel oferă spații de socializare în aer liber și găzduiește o serie de ateliere și activități pe teme de grădinărit, construire cu materiale naturale, ecologie, educație și dezvoltarea societății civile.


Foto: Flori Achim Neagu

LINK: 
https://www.facebook.com/GradinescuGreenfeel/


[ENG]

GreenFeel is not an organisation, but a place for dialogue, experimentation with sustainable principles and local knowledge sharing, a community of researchers, professionals, urban gardeners and community-minded people, contributing as individuals or through various organisations they are part of. It developed around a peri-urban plot in Timișoara that was used for gardening during communist times by families living in blocks of flats. This usage saw a significant decline over the past 20 years, due to ageing of the gardeners and lifestyle changes in post-communist society.


Foto: Flori Achim Neagu 

In the last 3 years, however, the plot has been revived and reinvented under the name GreenFeel, with the help of private investment and grants received for two projects: Grădinescu and Meet (in) Nature, alongside significant amounts of volunteer work. In additon to 40 community gardens of about 200 sqm each, GreenFeel provides outdoor meeting spaces and a wide range of workshops and activities around gardening, building with natural materials, ecology, education and civic society development.



LINK: 
https://www.facebook.com/GradinescuGreenfeel/