The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ileana Roxana Dan // Școala de privit acasă

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ileana Roxana Dan // Școala de privit acasă
  • Ileana Roxana Dan // Școala de privit acasă
1/2
Originară din Făgăraș, Roxana Dan a urmat cursurile Colegiului Samuel von Brukenthal (Sibiu), iar apoi a absolvit Universitatea de arhitectură din București. Ambițioasă și pasionată, Roxana a obținut burse în Chicago, Basel, Stuttgart, Berlin și Beijing, fiind totodată implicată în multiple proiecte cu caracter social în Europa și Asia.

ȘCOALA DE PRIVIT ACASĂ. UN CENTRU CREATIV PENTRU REVITALIZAREA SATULUI ȘONA

Acest proiect s-a născut cu scopul de a sprijini inițiativa pictorului Stefan Câlția, care a demarat multiple activități culturale în Șona, locul fermecător al copilăriei sale, punctul de plecare și de întoarcere al artistului.
 
 
Proiectul schițează o strategie turistică al cărei scop este readucerea la viața a comunității rurale din satul Șona. Strategia, care are la bază principiile dezvoltării durabile, presupune combinarea a două modele de turism: turismul bazat pe comunitate (care presupune implicarea localinicilor) și turismul creativ (care implică dorința turistului de a se implica activ și de a învăța despre meșteșugurile și obiceiurile locale).
 
În acest sens, sunt necesare o serie de intervenții la nivelul satului. Proiectul propune astfel, o școală în care locanicii vor desfășura diferite activități meșteșugărești (creative) - și o casă de oaspeți, menită să găzduiască turiștii care vor participa la ateliere creative desfășurate în școală.