The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ILINCA POP // VALORIFICAREA UNEI RUINE URBANE. CENTRU DE CERCETARE A PATRIMONIULUI ARHITECTURAL. STR. ION FILIBILIU, NR. 9

Article / 09 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ILINCA POP // VALORIFICAREA UNEI RUINE URBANE. CENTRU DE CERCETARE A PATRIMONIULUI ARHITECTURAL. STR. ION FILIBILIU, NR. 9A. P.
  • ILINCA POP // VALORIFICAREA UNEI RUINE URBANE. CENTRU DE CERCETARE A PATRIMONIULUI ARHITECTURAL. STR. ION FILIBILIU, NR. 9A. P.
1/2
Ilinca Pop a studiat arhitectura și este interesată în special de patrimoniul cultural. Este membru fondator Z9 Magazine, proiect inițiat în 2012. În prezent se implică în organizarea Trienalei de Arhitectură București și a fost fellow în programul Urban Education Live (Urboteca, 2018).

Valorificarea unei ruine urbane. Centru de cercetare a patrimoniului arhitectural. Str. Ion Filibiliu, nr. 9

Subiectul proiectului de diplomă este valorificarea unei ruine urbane – prin conversia fostului Azil de Bătrâni „Elisabetheu”. Fostul azil nu figurează în Lista Monumentelor Istoice (LMI), iar procesul accelerat de degradare prin care imobilul a trecut în ultimii ani i-a afectat atât imaginea, cât și integritatea. Totuși, ruina urbană păstrează particularități valoroase și calitatea unui spațiu care poate fi refolosit, pornind de la câteva elemente principale. Curtea interioară a ansamblului este un element care urmează a fi redescoperit și valorificat prin proiectul de diplomă.

Noua destinație propusă este de Centru de Cercetare a Patrimoniului Arhitectural – un program care cuprinde o serie de funcțiuni complementare: Muzeu al Arhitecturii, Centru de Studii Post-universitare în domeniul Protecției Patrimoniului, Arhiva de Arhitectură, Bibliotecă și Centru de Conferințe. Aceste zone funcționale sunt dispuse în jurul curții interioare a ansamblului – re-gândită ca spațiu public.