The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Impact Academy, masterclass-ul dedicat câștigătorilor Galei Societății Civile revine în 2022

Article / 20 Oct 2022 / Andra Mihai
  • Impact Academy, masterclass-ul dedicat câștigătorilor Galei Societății Civile revine în 2022
1/1
Masterclass-ul Impact Academy (IA), dedicat câștigătorilor competiției Gala Societății Civile 2022, revine și anul acesta asupra misiunii de a obține impactul colectiv cu ajutorul reprezentanților societății civile. IA și-a propus să evidențieze importanța trecerii de la hero-preneurship/ antreprenoriatul eroic către acțiunea colectivă prin dezvoltarea de relații și încercarea de a găsi soluții mai degrabă pentru cauzele problemelor sociale și nu pentru manifestările lor, pornind de la modul în care privim și măsurăm impactul. Astfel, IA va organiza și anul acesta o serie de întâlniri cu scopul de a amplifica abilitățile deja existente ale participanților în calitate de reprezentanți ai societății civile, prin intermediul a patru module online.

Organizațiile participante anul acesta la Gala Societății Civile au trecut și printr-o evaluare a proiectelor în care am luat în considerare trei niveluri de impact: nivelul beneficiarilor, al domeniului de intervenție și la nivelul societății. Tot în sfera evaluării impactului social, avem și dimensiunile serviciilor directe (proiectul a adresat nevoile speciale ale unui grup/ unui individ dintr-o comunitate restrânsă), serviciilor directe extinse (proiectul a adresat nevoile unui grup țintă la nivel regional sau chiar național), și schimbare sistemică sau de mentalitate (proiectul a adus schimbări mari la nivel de politici publice/legislație sau a schimbat status quo-ul unui domeniu de intervenție; a dus la schimbarea unei paradigme societale), iar toate aceste aspecte vrem să le clarificăm și să le consolidăm prin masterclass-ul Impact Academy”, a declarat Ana Murray, Director Ashoka România.

Programul se va desfășura online în perioada octombrie-noiembrie și se adresează tuturor câștigătorilor din cadrul competiției Gala Societății Civile 2022. Cele patru sesiuni ale masterclass-ului vor urmări: definirea clară a problemelor și mai ales a cauzelor problemelor asupra cărora participanții intervin; analiza sistemului în care problema există, care este schimbarea sistemică dorită și cum se transformă sistemul; modul în care putem ajunge la schimbarea sistemică dorită/ propusă; definirea impactului social și importanța măsurării acestuia; identificarea de exemple, metode și practici de colaborare între sectoare.

Parteneriatul dintre Gala Societății Civile și Ashoka România a debutat în anul 2021, atunci când Ashoka a oferit Premiul pentru Impact Social unei organizații participante în cadrul competiției. Tot în 2021, parteneriatul a luat amploare odată cu masterclass-ul dedicat câștigătorilor GSC – Impact Academy (IA). În cadrul acestui program, organizațiile s-au concentrat asupra modului în care pot urma în activitățile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

În 2022, an aniversar în care GSC a sărbătorit 20 de ani dedicați societății civile, parteneriatul dintre cele două entități a fost consolidat prin introducerea Premiilor pentru Impact Social în structura competiției Gala Societății Civile. Astfel, top 5 cel mai bine notate proiecte în urma primei etape de jurizare, înscrise în categoria A, au avut șansa să obțină Premiul pentru Impact social în interiorul secțiunii în care au fost înscrise. Proiectele câștigătoare pot fi consultate pe www.galasocietatiicivile.ro.

Ashoka caută, promovează și susține constant antreprenorii sociali, mai exact acele persoane cu soluții inovatoare pentru cele mai apăsătoare provocări sociale, culturale și ale mediului înconjurător din societățile din care fac parte. Aceștia abordează cauzele profunde ale problemelor majore cu ambiție și perseverență și oferă idei noi pentru o schimbare sistemică.

***

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE, care promovează și premiază an de an activitatea sectorului asociativ din România.

Parteneri principali: 
UniCredit Bank, Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România
Partener Secțiune Educație, Învățământ, Cercetare: BCR
Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare
Partener Secțiune Dezvoltare economică și socială: Mastercard
Partener Secțiune Proiecte și campanii de voluntariat: KRUK România
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, PROEDUS și ARCUB
Parteneri media strategici: YOOH, Euromedia, B365
Parteneri media: Rock FM, IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, Biz, România Pozitivă, Știri ONG, AGERPRES, RADOR, Iqool, Blindspot
Parteneri tradiţionali: Gavrilă&Asociaţii, Netvibes România, MediaTrust România