The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

În câteva zile începe a șaptea ediție a festivalului Jazz in Church

Article / 25 Feb 2019 / The Institute
  • În câteva zile începe a șaptea ediție a festivalului Jazz in ChurchJazz in Church
  • În câteva zile începe a șaptea ediție a festivalului Jazz in ChurchMario Batkovic
  • În câteva zile începe a șaptea ediție a festivalului Jazz in ChurchJazz in Church
1/3
20 de artiști de pe trei continente vor vizita capitala cu ocazia festivalului Jazz in Church. Evenimentul de jazz și muzică contemporană invită și de data aceasta publicul bucureștean să descopere proiecte muzicale de primă clasă, prezentate într-un spațiu inedit – Biserica Luterană dn București. Pe lângă acustica deosebită a lăcașului de cult, festivalul va permite spectatorilor să aibă parte de o experiență unică, o audiție muzicală într-un spațiu sacru.

”Ne-am dorit să creăm un context în care publicul să se poată bucura de actul muzical în starea lui pură. Fără artificii și decoruri în plus, oamenii au ocazia să se bucure cu adevărat de muzică. Spațiul auster al bisericii și acustica spectaculoasă adună timp de patru zile un grup de credincioși ai muzicii. Suntem mândri că avem un public curios, rafinat și care caută să descopere muzica jazz și contemporană”, declară Cristi Moraru, directorul festivalului.

Printre artiștii care au acceptat invitația Jazz in Church se numără Julie Campiche Quartet – un grup inovativ care ne va suprinde cu un mix de harpă, saxofon, double bass, percuție și efectele speciale ale muzicii electronice. De asemenea amintim pe Edmar Castaneda – un jazzman columbian care readuce harpa în prim-plan sau duo-ul de saxofon și orgă format din Rain Sultanov și Isfar Sarabski care ne vor prilejui întâlnirea cu scena de jazz din Azerbaidjan.

Iubitorii de jazz se vor bucura și de reîntâlnirea cu veteranul Arild Andersen – unul dintre cei mai mari contrabasiști ai jazz-ului, acompaniat de Daniele Bonaventura – un muzician italian antrenat ca pianist, dirijor și violoncelist iubitor de muzică, fie că este vorba de tango, jazz, coloane sonore de film și teatru sau muzică contemporană.

Program:
Joi 7 martie, ora 19.00:
Mario Batkovic
Maria Pia De Vito / Anja Lechner / Francois Couturier / Michele Rabbia

Vineri 8 martie, ora 19.00:
Branka Parlic
Trygve Seim / Mats Eilertsen / Kristjan Randalu / Markku Ounaskari

Sâmbătă 9 martie, ora 11.00:
Jazz for kids
ora 19.00:
Alexandru Olteanu
Rain Sultanov / Isfar Sarabksi
Edmar Castaneda
Duminică 10 martie, ora 19.00:
Julie Campiche Quartet
Arild Andersen / Daniele di Bonaventura

Biletele sunt disponibile online pe entertix.ro și myticket.ro, în rețelele magazinelor Cărturești sau Carrefour. Prețul unui bilet este de 150 lei pe seară.
_______________________________________________________________________

Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti.

Parteneri: Primăria Municipiului București, Arcub, Ambasada Elveției, Swiss Found, Prohelvetia, Institutul Italian de cultură Vito Grasso, Institutul Cultural Român
Sponsori: Holcim, Geberit, CRH Romania, KPMG, Wens Travel, Best Print, Senso Days, Azomureș, Siqua Hotel, La Copac, Mamizza
Cu sprijinul: Green Sound Team, Andante Music, Green Hours

Partener media principal:
Jazz FM România, primul post de radio dedicat muzicii jazz care emite în FM din România.

Parteneri Media: Scena 9, Festivalier

Înfiinţată în anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care îşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european în România şi jazz-ul românesc în străinătate.
Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group, Erik Truffaz Quartet). O iniţiativă de asemenea în premieră în România este reprezentată de programul JAZZ FOR KIDS, atât de bine primit de copii şi în aceeaşi măsură de părinţi.

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro, www.facebook.com/jazz.romania.