The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începând din weekendul 21-22 martie, spectacolele Teatrului Ion Creangă se văd online

Article / 20 Mar 2020 / The Institute
  •  Începând din weekendul 21-22 martie,  spectacolele Teatrului Ion Creangă se văd online
  •  Începând din weekendul 21-22 martie,  spectacolele Teatrului Ion Creangă se văd online
1/2
În contextul suspendării activității Teatrului Ion Creangă, ca urmare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, programul dedicat celor mai tineri spectatori de teatru se transformă într-un mic maraton de transmisiuni online.

Începând din weekendul 21-22 martie, Teatrul difuzează pe pagina sa de Facebook (FB.com/TeatrulIonCreanga), o selecție de spectacole înregistrate în stagiunile anterioare, oferindu-le copiilor și părinților posibilitatea să vizioneze de acasă unele dintre cele mai îndrăgite producții din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online, acestea urmând să fie reprogramate ulterior și în alte zile și intervale orare.

Primele titluri care pot fi urmărite la finalul acestei săptămâni sunt: „Iglu” – spectacol nonverbal pentru copii sub 3 ani, în regia lui Voicu Hetel, „Zbor prin povești” – spectacol coregrafic pentru copii între 3 și 6 ani, semnat de Violeta Dincă, și „A 12-a noapte” – adaptare după William Shakespeare, pentru copii peste 6 ani, pusă în scenă de Peter Kerek.

Sâmbătă, 21.03, ora 10:30 – Iglu

— Hei, ce-i acolo în „Iglu”? Două personaje îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii de teatru să descopere ce se află sub straturi-straturi de zăpadă. Ei vor intra într-o lume unde vor fi îndemnați să fie creativi și curioși, să experimenteze și să cunoască, spectacolul dezvăluind cu gingășie sentimente, personaje și obiecte care se pot ascunde într-un iglu de gheață.

Sâmbătă, 21.03, ora 18:00 – A 12-a noapte

— Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? „A 12-a noapte” aduce pe scenă farse cu bufoni, calambururi și confuzii, personajele renunțând, rând pe rând, la deghizări și încetând să se mai prefacă. Un spectacol-joc care ne vorbește, cu note poznașe, despre lucruri foarte serioase: despre felul în care învățăm să ne acceptăm și să ne iubim, acceptându-i și iubindu-i pe cei din jurul nostru. O abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulți îi va educa despre avantajele de a da în mintea copiilor.

Duminică, 22.03, ora 10:30 – Zbor prin povești

— Doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură. Prima producție de teatru-dans realizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani.

Calendarul de difuzare al spectacolelor înregistrate este actualizat periodic pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.