The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe a șasea ediție SoNoRo Conac

/ 14 Iul 2016 / INSTITUTE.RO
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac Dan
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
  • Începe a șasea ediție SoNoRo Conac
1/9
În această vară se desfășoară cea de-a șasea ediție SoNoRo Conac, o serie de concerte care se desfășoară în clădiri unice de patrimoniu din România.

Cu ocazia acestor concerte, Bisericile Fortificate din Criț și din Ilieni, Casa Kraus din Criț, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Conacul Domniței Ralu din Chițorani și Casa de Oaspeți a Prințului de Wales din Valea Zălanului sunt locurile vor găzdui întâlniri cu Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius, Edward Elgar, Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart și György Ligeti, în interpretarea lui Răzvan Popovici (violă), Erik Schumann (vioară), Liisa Randalu (violă) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Programul după care se desfășoară concertele SoNoRo Conac până în luna august este: 
- 23 iulie 2016 - Biserica Foritficată și Casa Kraus, Criț, jud. Brașov
- 24 iulie 2016 - Casa cu Blazoane, Chiojdu, jud. Buzău 
- 25 iulie 2016 - Conacul Domniței Ralu, Chițorani, jud. Prahova 
- 29 iulie 2016 - Biserica Fortificată, Ilieni, jud. Covasna 
- 6 august 2016 - Casa de Oaspeți a Prințului de Wales, Valea Zălanului, jud. Covasna 
 
Despre SoNoRo Conac
 
În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac- , care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia,  Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara. În 2015, concertele SoNoRo Conac au fost găzduite de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Biserica Evanghelică din Herina, - Muzeul Național "George Enescu" din București, Catedrala Romano-Catolică / Alba-Iulia, Biserica fortificată / Viscri, Casa Boema din Cluj-Napoca, Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Colegiul Național "Moise Nicoară" din Arad, Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța. 
 
SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate - clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.
 
SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal - BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.