The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Despre design social, la Suedia Creativă #4

News / 11 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Despre design social, la Suedia Creativă #4
  • Despre design social, la Suedia Creativă #4
1/2
A patra ediție a programului Suedia Creativă se concentrează pe inovarea socială prin design social. Lumea trece acum printr-un moment de schimbare radicală și mii de schimbări mici de mentalitate modelează viața urbană, relațiile sociale și democrația. Suedia Creativă #4 urmărește să aducă în atenție și discuție câteva metode de design și antreprenoriat, din Suedia și România, ca factori care aduc schimbarea în contextul local.
 
Inspirați de conceptul suedez Fika, un obicei prin care sunt cultivate relațiile sănătoase și schimburile de idei între oameni, evenimentul creează un spațiu dedicat special dialogului. O instalație pop-up de design urban va funcționa timp de o lună în centrul cultural al Bucureștiului, dând tonul la dezbateri pe marginea unor teme referitoare la noii actori creativi ai orașelor, ca agenți ai schimbării urbane.
Vernisajul expoziției Puck, va avea loc pe 12 septembrie, la MNAC Sala Dalles, de la ora 18:30. Expoziția va rămâne deschisă până pe 12 octombrie.
Cu ocazia vernisajului va avea loc și prima ediție Fika Talks din cadrul programului Suedia Creativă. Primul invitat este Jan Ryden, artist, curator și scriitor stabilit la Stockholm, unde a studiat arta și arhitectura la Institutul Regal de Artă. Jan Ryden va realiza o intervenție artistică și își va prezenta proiectul și cartea “Allborgarratten: The Right to the City as a Swedish Tradition”, lansată în 2016. Temele de discuție vor fi reziliență urbană, oameni și natură, dreptul la acces public, resurse comune urbane, co-creație și inovație socială.
 
Programul Suedia Creativă va continua până pe 15 octombrie :
 
23 - 24 septembrie 2017
Atelier de upcycling + activare pavilion PUCK @ Casa AIA 
 
28 septembrie 2017
Conferință Fika Talks 2: Birgitta Notlof / Livstycket și Torsten Hild / HDK - Academy of Design and Crafts, Steneby @ Sala Dalles (ora 18:30 - 21:30)
 
6 octombrie 2017
Activare pavilion PUCK la vernisajul expoziției Diploma by The Institute @ Palatul Știrbei
 
15 octombrie 2017
Noaptea filmului suedez și activare pavilion PUCK @ Expirat - Halele Carol