The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe Urban INC, în aprilie la București

Article / 24 Mar 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Începe Urban INC, în aprilie la București
1/1
Orașul e în schimbare. Comunitățile urbane au provocări globale cărora trebuie să le răspundă cu resursele și înțelepciunea existente la nivel local. În această primăvară demarează la București Urban INC (Urban Insights Centre), un spațiu-platformă de experimentare, învățare și scalare de soluții care să provoace un alt fel de a privi și înțelege orașul. În jurul Urban INC vor gravita idei, resurse și proiecte ce vor ajuta la rezolvarea problemelor reale ale comunităților urbane. Spațiul fizic al centrului va fi finalizat și lansat în luna mai în cadrul fostei platforme Industria Bumbacului, alături de La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160). 

Până atunci, Urban INC va demara cu programul Urban Talks, o serie de discuții deschise, la început câte una pe săptămână, la ARCUB Gabroveni. Profesioniști și teoreticieni reputați din Olanda, Marea Britanie, Norvegia sau Cehia vin la București pentru a împărtăși din  contribuția avută în metropole europene sau la diverse proiecte de inovare urbană din lume. 

Prima conferință are loc pe 1 aprilie și îl are ca invitat pe Martin Barry, arhitect peisagist, fondator RESITE Festival, Praga. A fost asociat al W Architecture în New York timp de 8 ani, conducând echipe multi-disciplinare în proiecte complexe precum piețe publice, universități și fronturi de apă în SUA, Arabia Saudită, China, Emiratele Arabe Unite, Europa sau Mexic. 

Programul complet al conferințelor Urban Talks în aprilie, la ARCUB Gabroveni:

• Vineri 1 aprilie, 9.30, Sala Cafenea: FESTIVALURI URBANE ȘI CITY MAKING cu Martin Barry, Director și fondator RESITE Festival, Praga, Alin Vaida, Director Festival Jazz in the Park, Livia Stan, Ministerul Finanțelor Publice. Moderator: Anamaria Vrabie, co-fondator Urban INC/ Odaia Creativă. 
 
• Vineri 8 aprilie, 9.30, Sala Foaier: TEORII ȘI PRACTICI ALE SCHIMBĂRII ÎN ORAȘE cu Dr. Jorn Holm-Hansen, Cercetător principal Norwegian Institute for Urban and Regional Research și Alina Porumb, Director cercetare-dezvoltare, Asociația pentru Relații Comunitare. Moderator: Irina Paraschivoiu, co-fondator UrbanINC/ Odaia Creativă.
 
• Vineri 15 aprilie, 9.30, Sala Foaier: INOVARE SOCIALĂ ȘI ECONOMIE CIRCULARĂ cu Ania Rok, Coordonator programe, ICLEI, Gerard Roemers, cercetător, Metabolic (Olanda) și Eugen Pănescu, arhitect, Planwerk Cluj. Moderator: Anamaria Vrabie, co-fondator Urban INC/ Odaia Creativă. 
 
• Joi 21 aprilie, 9.30, Sala Cafenea: REGENERARE URBANĂ ȘI DEZVOLTARE CONDUSĂ DE COMUNITATE cu Dr. Nancy Holman, Director Programul de Dezvoltare Urbană și Regională London School of Economics and Political Science. Moderator: Irina Paraschivoiu, co-fondator UrbanINC/ Odaia Creativă. 
 
Discuțiile nu se adresează specialiștilor, ci oricui este interesat de creșterea sănătoasă a orașelor, de felul în care se pot folosi resurse existente sau spații vacante pentru crearea de valoare. La evenimentele marca Urban INC sunt așteptați în egală măsură locuitori interesați de cultură urbană, antreprenori cu proiecte care influențează viața orașelor, studenți sau absolvenți de Arhitectura sau Urbanism, membri ai ONG-urilor, autorități și organizații ce contribuie la dinamica urbană. Intrarea la conferințe este liberă în limita locurilor disponibile, după confirmare pe Eventbrite, la acest link. 

Orașul privit ca o companie la care lucrăm toți, în fiecare zi, pentru a o crește în acord cu nevoile fiecăruia schimbă perspectiva și așteptările: nimic nu se întâmplă peste noapte și nimic nu se schimbă în profunzime fără contribuție individuală. Urban INC va fi o platformă ce va funcționa atât prin evenimente, ca un think tank deschis celor cu idei pentru orașe mai empatice, ca centru de advocacy pentru politici urbane coerente și ca centru fizic dotat cu resurse despre dezvoltare urbană şi regională, design urban și revitalizarea orașelor. 

Odaia Creativă este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit fondată în Bucureşti în iunie 2010. 

Urban INC înseamnă Urban Insights Center și este un proiect Odaia Creativă finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Parteneri: Federația Zonelor Metroplitane și Aglomerărilor Urbane din România, Norwegian Institute for Urban and Regional Research, NOD Makerspace, La Firul Ierbii. Cu sprijinul: ICLEI - Local Governments for Sustainability, London School of Economics and Political Science (Programul Dezvoltare Urbană și Regională).
 
Urban INC este inițiat de Anamaria Vrabie și Irina Paraschivoiu. Echipa Urban INC: Alexandra Timofte, Alina Chirvase (Onomatopy), Ioana Bitin, Monica Grigore, Oana Pop.