The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Instalația de artă și inteligență artificială Fii un tablou viu, dezvoltată de One Night Gallery, poate fi vizitată gratuit la Muzeul Copiilor

Article / 04 Sep 2020 / The Institute
  • Instalația de artă și inteligență artificială Fii un tablou viu, dezvoltată de One Night Gallery, poate fi vizitată gratuit la Muzeul Copiilor
1/1
One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, aduce la noul Muzeu al Copiilor instalația interactivă de artă și inteligență artificială Fii un tablou viu, în cadrul unui proiect realizat de Centrul Cultural Expo Arte. Instalația, ce va permite publicului să se transpună în lucrările a trei ilustratori români, va putea fi vizitată gratuit, până la finalul anului 2020, de marți și până duminică, între orele 10:00 – 18:00, la Muzeul situat în București, pe Bulevardul Decebal nr. 11.

Prin intermediul tehnologiei, vizitatorii pot face parte din operele artiștilor

Instalația, folosindu-se de o soluție dezvoltată in-house de One Night Gallery, care are la bază tehnica de deep learning și rețele neuronale, propune publicului un transfer de stil artistic live. Utilizând în timp real inteligența artificială (IA), sistemul analizează mai multe lucrări ale ilustratorilor Ana Bănică, Alina Marinescu și Sebastian Pren apoi distinge și memorează trăsături ce țin de stilul artistic al lucrării, cum ar fi culorile și formele, dar și tușe și accente mai puțin evidente.

Ulterior, folosește aceste elemente prelucrate anterior de IA pentru a genera noi imagini și filmări, iar vizitatorii sunt transpuși stilistic în una dintre lucrările ilustratorilor, în timp ce își fac fotografii și se filmează în fața instalației interactive.

Această instalație a fost expusă și în cadrul RADAR Kids, traseu educativ de instalații care îmbină arta și tehnologia dedicat copiilor, parte din prima ediție a festivalului de new media art RADAR.

Orar de vizitare și acces public

Muzeul Copiilor este situat în Bulevardul Decebal nr. 11, Bloc S14, parter și mezanin, sector 3, București și poate fi vizitat de marți până duminică în intervalul 10.00-18.00, iar locurile pot fi rezervate online pe site-ul Proedus. Până la finalul anului 2020, intrarea va fi gratuită, cu respectarea programărilor și rezervărilor.

Pentru siguranța vizitatorilor și angajaților Muzeului Copiilor, se vor realiza igienizări și dezinfectări periodice, se vor asigura atât angajaților cât și vizitatorilor substanțe dezinfectante, măști și mănuși.

De asemenea, spațiul muzeal este dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului, care funcționează periodic și care sunt amplasate în zonele de vizitare.

Partener: Logitech.

Parteneri Media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, DOR, IQads, The Institute, Cartierul Creativ, Modernism, Revista Biz, Agerpres, Zeppelin, Designist, Feeder.ro și BlitzTv.

Despre Muzeul Copiilor

Muzeul Copiilor își propune să devină un centru educațional pentru copii și este structurat pe secțiuni tematice în care sunt organizate expoziții interactive dar și diverse evenimente culturale, lecții deschise sau întâlniri cu artiști.

Proiectul îşi propune să constituie şi să dezvolte un spațiu educativ, creativ şi inovativ, care să ofere copiilor acces la resurse culturale și educative (spații expoziționale, ateliere, laboratoare, spații de experiment) și în care aceştia îşi pot exersa talentul şi creativitatea sau îşi pot petrece timpul liber într-un mod util și distractiv, în acelaşi timp.

Muzeul Copiilor este realizat de Primăria Municipiului București prin Proedus.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și care susține tinerii artiști români.

One Night Gallery este o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping sau instalații neconvenționale.

Vernisajele clasice devin spectacole imersive de artă, ce facilitează experiențe multisenzoriale. Pe parcursul a doi ani, One Night Gallery a transformat expozițiile de artă dintr-o categorie de nișă într-un eveniment de interes pentru toată lumea.

Despre Centrul Cultural Expo Arte

Centrul Cultural Expo Arte este un serviciu public de interes local care desfășoară activități în domeniul cultural-educativ, cu accent pe afirmarea și dezvoltarea artelor plastice și vizuale. Expo Arte își propune să promoveze valorile culturale cu ajutorul artiștilor din domeniu, să susțină și să pună în valoare potențialul creativ specific, să inițieze și să susțină evenimente artistice valoroase la nivel local, național, european și internațional precum și proiecte educativ-culturale destinate diferitelor categorii de public, pentru a stimula creșterea consumului cultural.