The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // Augmented Space Agency

Article / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • INTERNETICS INTERACTIVE EXPO //  Augmented Space Agency
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
Augmented Space Agency sunt exploratori ai frontierelor digitale, arhitecți ai spațiilor virtuale, designeri de noi experiențe mediate digital. Ei depășesc barierele dintre spațiul fizic prin intermediul realităților augmentate, mixte și virtuale.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
ARound the City
Colaboratori: 2018: Anul European Patrimoniului Cultural, Goethe-institut, Institutul Francez București, A.R.C.E.N. , Unicat, CINETic
ARound the City este un proiect demarat de Institutul Goethe și Institutul Francez care a urmărit realizarea unui workshop experimental de realitate argumentată aplicate în spațiul urban. Pe parcursul a patru zile, cei 12 participanți au experimentat în spațiul CINETic cele mai noi soluții de realitate argumentată sub îndrumarea mentorilor Augmented Space Agency, ARCEN & Unicat.
Aplicația mobilă de realitate argumentată ARound the City include cele 3 experiențe imersive AR dezvoltate în cadrul workshopului. Acestea se concentreaza pe diferite aspecte ale patrimoniului cultural, urban și social ale zonei protejate Bulevardul Magheru, una din axele cele mai reprezentative ale modernismului și dezvoltării urbane din București.
Workshopul ARound the City a fost găzduit de CINETic în datele de 15-16 și 22-23 septembrie 2018.
Mentori:
Ciprian Făcăeru
Andrei Mușetescu
Sabin Șerban
Dan Făcăeru
Elvira Lupșa
Edmond Niculușcă
Alberto Groșescu



Intervenții AR în spațiul urban:
sonARoid
Sonaroid este o entitate morfo-reactivă la sunet ce plutește deasupra bulevardului și semnalează vizual bruiajul sonor.
Un proiect de: Alina Rizea, Toma Herciu, Dorin Cucicov, Matei Băcanu
ShockWave
10 noiembrie 1940, 4 martie 1977 și 30 august 1986 sunt datele celor mai mari cutremure din secolul trecut, ce vor rămâne în istorie pentru distrugerile produse și numărul de morți. Shockwave este o experiență cinematică și interactivă ce aduce în prim-plan efectele acestor fenomene inevitabile asupra unei zone extrem de vulnerabile și valoroase a Bucureștiului.
Un proiect de: Florin Dumitru, Marius Petre, Viana Nașu, Adela Muntean
UPPERSIDE
Experiența valorifică latura cultural-istorică a Bulevardului Magheru, printr-o galerie virtuală suspendată, în care levitează imagini semnificative ale clădirilor de pe axa principală interbelică asociate istoriei lor. Interacțiunea asigură un parcurs continuu, elementele galeriei fiind obiecte interactive sub forma unor vederi pe care user-ul le poate întoarce și citi.
Un proiect de: Emanuel Budăeș, Alexandra Burecu, Maria-Cătălina Leța, Alexandru Strujac

Internetics AR experience
Internetics AR experience se conectează cu imaginația ta digitală. Noi forme de expresie vizuală prind viață în cadrul Internetics Interactive Expo și împing granițele dintre lumea reală și cea virtuală.
Utilizatorul va fi imersat în peisajul real/virtual, dirijând propria narațiune prin spațiul augmentat în timp ce va crea memento-uri digitale ce pot fi distribuite cu toți prietenii prin intermediul platformelor media sociale.
Internetics AR experience poate fi accesată în aplicația mobilă Augmented Space Agency disponibilă gratuit pe Play Store & App Store pentru dispozitivele Android & iOS.
Experience designer: Ciprian Făcăeru
Software architect: Sabin Șerban
Interaction designer: Dan Făcăeru
Content curator: Andrei Mușetescu



Colecția UNICAT de artă augmentată
Colaboratori: UNICAT
Agenția de artă UNICAT și Augmented Space Agency au dezvoltat începând din 2016 prima colecție de artă augmentată românească. Lucrările selectate și augmentate sunt un punct de întâlnire între spațiul real și cel virtual, între arta 2D și cea 3D, între artiști plastici, animatori și programatori.


SPATIAL MEMORIES OF FUTURE PAST
Colaboratori: CINETic
Un zbor într-o lume virtuală, pixeli și biți, date tridimensionale, fragmentele de memorie ale unui loc uitat în timp și spațiu.
SPATIAL MEMORIES OF FUTURE PAST este o instalație vizuală imersivă ce transpune publicul într-o lume virtuală și explorează relațiile intime cu memoria spațiului urban.
Concept/visual content design: Ciprian Făcăeru
Programming/interaction design: Dan Făcăeru
Programming: Andrei Ungureanu
Music: TorentE



Acasă // Home
Colaboratori: Radu Ciorniciuc, Decât o Revistă, Manifest Film
Acasă - Proiectul social
O comunitate de specialiști care oferă familiei Enache servicii sociale, medicale și educative gratuite. Scopul principal al proiectului social este de a crea un model modern de integrare socială pentru familiile care trăiesc în sărăcie extremă.



Acasă - Proiectul Multimedia
Cea mai bine vândută carte fotografică românească distribuită în toate marile lanțuri naționale de bibliotecă. Este un experiment editorial în care copiii Enache au documentat fotografiile analogice, primul lor an de tranziție socială: de la viața lor în sălbăticie până la absolvirea primului lor an școlar. Cartea vine cu o aplicație mobilă de realitate augmentată, Acasă AR App, disponibilă pe iTunes și Google Play, care poate fi utilizată pentru a viziona clipurile video inserate în unele dintre fotografiile cărții.
Toate profiturile din vânzarea cărții sunt finanțate de proiectul social.



Acasă - Proiectul Filmului
Un film documentar care a urmat tranziția familiei Enache de la viața lor în pustietate, până la luptele lor de a deveni parte a societății mai mari.