The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Internetics Interactive Expo // Dorin Cucicov // Alina Rizescu

Article / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • Internetics Interactive Expo // Dorin Cucicov // Alina Rizescu
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
Dorin Cucicov a absolvit facultatea de Matematică-Informatică la Cluj, iar în prezent studiază Tehnologii Interactive în Artele Performative și Media în cadrul UNATC. Preocupările sale artistice țin de studiul relației dintre om și digital - cum și în ce măsură noile tehnologii sunt asimilate de oameni și unde mai exact este limita de acceptare de care ar trebui sau nu să ne fie frică.
Alina Rizescu este arhitect, studiază Tehnologii Interactive la Cinetic și este co-founder al studioului de design RIZI. În proiectele sale, Alina urmărește să creeze conexiuni între spațiul fizic și cel digital prin intermediul experiențelor interactive.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
Box of Fears
Wikipedia descrie peste o sută de tipuri de fobii, alte surse descriu câteva sute. Deseori fobiile nu sunt conștientizate pe deplin, dar relația cu ele este una foarte reală. În multe cazuri se creează o legătură puternică între fobie și „gazdă”, iar fobia devine o realitate consimțită a  „gazdei”. Subiectivă și irațională pentru mulți, fobia le șoptește la ureche celor care o ascultă.



TRANSLUCENT
Colaboratori: Rizi
Translucent este o creatură generativă efemeră care materializează energia mișcării noastre. Instalația interactivă provoacă utilizatorii să relaționeze simbiotic cu această reflexie diafană a propriului trup. Astfel se renunță la control în favoarea ritmului natural al mișcării.