The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Internetics Interactive Expo // Théodore Ushev

Article / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • Internetics Interactive Expo // Théodore Ushev
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
Theodore Asenov Ushev este animator, designer grafic, ilustrator și artist multimedia de origine bulgară. 



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
Blind Vaysha
Bazat pe scurta poveste „Blind Vaysha" de Georgi Gospodinov.
Vaysha nu este ca și alte fetițe: ea s-a născut cu un ochi stâng care vede doar trecutul și ochiul drept care vede doar viitorul și nu poate trăi în prezent. Ar trebui să-și scoată unul din ochi ca să trăiască în realitatea temporală a celuilalt? Sau este condamnată să perceapă lumea din această perspectivă perplexă?



Blind Vaysha este o lucrare expresionistă creată în trei versiuni distincte: 2D, 3D stereoscopic și realitatea virtuală (VR). Regizorul Théodore Ushev a îmbrățișat VR pentru un singur motiv simplu: să permită spectatorilor să aibă o legătură mai viscerală cu eroina lui. El folosește această tehnologie imersivă pentru a servi scopurilor narative ale spectacolului, nu vizuale.