The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018

Article / 11 Iul 2018 / The Institute
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - IUNIE 2018
1/8
Pentru că nu doar premiem inteligența digitală, ci o și căutăm în fiecare zi în feed-uri, newslettere, abonamente și tot ce mai oferă marele internet, ne-am gândit să vă arătăm noutățile care ne-au rămas în minte de la o lună la alta. Poate nu le știați, poate vă plac, poate ne mai trimiteți și voi altele.

1. Microsoft a cumpărat GitHub, cea mai mare platformă online pentru dezvoltatorii de software, cu o comunitate de peste 28 de milioane de developeri. Achiziția a fost făcută pentru 7,5 miliarde de dolari, iar reprezentanții Microsoft declară că platforma va rămâne în continuare independentă și va menține o abordare "developer-first". Mai multe detalii despre achiziția GitHub aici




2. Facebook continuă seria de controverse cu noi informații conform cărora platforma le-a share-uit informații despre utilizatori și prietenii acestora unor producători de device-uri mobile: Amazon, Apple, BlackBerry, Samsung etc. Pe listă se află și 4 companii chineze, printre care și Huawei, considerată o “amenințare la adresa securității naționale” a SUA. Acest sharing de informații a fost făcut încă din 2007, înainte de a exista FB apps, scopul fiind ca producătorii să-și adapteze dispozitivele, ajutând la popularizarea Facebook printre utilizatorii de mobile. Întreaga poveste în The New York Times


3. Telekom România a lansat o soluţie de back-up în cloud pentru companiile folosesc aplicaţii şi servere ce procesează sau generează volume mari de date. Serviciul Telekom Cloud Backup a fost creat pe baza tehnologiei Veeam Cloud Connect şi acoperă o gamă largă de scenarii de back-up pentru companii, fiind destinată protejării atât a staţiilor de lucru (PC, laptop), cât şi a serverelor cu sisteme de operare Linux sau Windows. More info



4. Case 3D printed vor fi puse pre vânzare și închiriere în Eindhoven, în 2019. Acest proiect vine după ce anul trecut în oraș a fost asamblat primul pod din beton printrat 3D. Proiectul poartă numele de Project Milestone și poți afla mai multe despre el aici.  

 


5. Peste 11.000 de elevi din România vor putea participa a ateliere de programare sau de robotică prin programul Alt Viitor lansat de Microsoft și 4 organizații partenere: CoderDojo, E-Civis, Fundaţia EOS România și Asociația Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step. Detalii extra aici



6. Dora este primul un robot de recrutare produs în România care caută singur candidaţi în mediul online şi îi intervievează conform specificaţiilor angajatorilor. A fost lansat pe 1 martie, iar până acum a avut 102.661 interviuri, a oferit recrutorilor 8.702 candidaţi şi a ajutat 5.985 oameni să se angajeze la 213 companii. Mai multe detalii

7. Dacă te-ai săturat să fii doar un utilizator pasiv de videos pe Facebook, în curând vei avea parte de noi modalități de entertaining. Facebook a anunțat lansarea unui joc trivia live, care permite crearea de chestionare, sondaje și provocări. Sounds fun!  



8. Instagram a lansat IGTV, aplicație parte integrantă a Instagram, are permite postarea de videos cu o durată de până la 1 oră, devenind astfel un puternic competitor pentru YouTube. 



Tot din seria de vești despre Instagram, de acum userii pot adauga background music în story-uri. Din pacate, feature-ul înca nu este disponibil pentru toti userii, dar cu siguranță va fi cât de curând. 




9. Apple a anunțat că va implementa o serie de noi update-uri care să prevină dependeța pentru device-urile mobile: updates pentru funcția de Do not disturb, implementarea unor noi opțiuni pentru notificări, Good morning screen cu un sumar al notificărilor primite în timpul nopții, group notifications, Screen time – un analytics care arată cât timp petrece fiecare user pe fiecare app în parte, noi limitări de timp vor putea fi setate pentru copii astfel încât să nu mai petreacă atâta timp pe anumite apps și multe altele. Așteptăm update-ul.