The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS MONTHLY REVIEW - Martie 2018

Article / 02 Apr 2018 / INSTITUTE.RO
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - Martie 2018Cambrigde Analytics & Facebook
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - Martie 2018GDPR
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - Martie 2018Google_Al
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - Martie 2018Join the Republic
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - Martie 2018Spotify
1/5
Pentru că nu doar premiem inteligența digitală, ci o și căutăm în fiecare zi în feed-uri, newslettere, abonamente și tot ce mai oferă marele internet, ne-am gândit să vă arătăm noutățile care ne-au rămas în minte de la o lună la alta. Poate nu le știați, poate vă plac, poate ne mai trimiteți și voi altele.

1. Probabil cel mai dezbatut subiect în luna martie a fost scandalul Cambridge Analytica, apărut în urma publicării unor documente care atestau faptul că profilele a peste 50 milioane de useri de FB au fost folosite pentru profilare pshihologică și au folosit la crearea unor tehnici de manipulare și influențare a voturilor pro Trump și Brexit. Au fost demarate anchete pe această temă, cercetarea continuând să scoată la iveală multe informații despre cum sunt utilizate și stocate datele userilor. Răspunsul din partea Facebook a întârziat să apară, ceea ce a dus la accentuarea problemei. Tema este încă în dezbatere și a ridicat pentru mulți problema privacy-ului și a informațiilor stocate despre ei. Un summary aici și cu siguranță povestea va continua.



2. În urma discuțiilor apărute despre scandalului Cambridge Analytica, #DeleteFacebook a devenit noul trend în online și mulți oameni au aderat curentului, inclusiv Elon Musk.

3. În luna martie data protection a fost cuvântul cheie. Corelat cu asta, termenul limită pentru GDRP (General Data Protection Regulation) bate la ușă și cu toții trebuie să ne supunem noilor reglementări începând cu 25 mai 2018. A apărut o serie de articole și sfaturi pe această temă, vom lista doar câteva: o sinteză utilă făcută de Adweek aici, ce spune Facebook despre GDPR și cum vor fi afectați advertiserii și modul de colectare și prelucrare a datelor, în acestă pagină dedicată. Și pe piața locală au apărut articole ajutătoare, spre exemplu: acest ghid de implementare redactat de start-up.ro și această propunere de template de la Alexandru Negrea pe Socialsmarts.ro.



4. Google a lansat o platformă gratuită pentru toți cei care își doresc să învețe AI și Machine Learning. Platforma prezintă o serie de resurse pe care Google le-a pus la dispoziția celor interesați de subiect, dar și un curs dedicat - Machine Learning Crash Course. Pentru toți cei interesați de AI și Machine Learning, mai multe detalii aici.



5. După 3 ani de pregătiri și mai multe luni de speculații, Spotify s-a lansat și în România. Costul unui abonament premium este de 4,99 eur, dar userii pot beneficia și de o variantă gratuită. Mai multe detalii aici.



6. ASUS și Plaza România organizează cel mai lung turneu offline de gaming din România. Evenimentul se desfășoară până pe 17 aprilie 2018, la Plaza România. Vor putea fi testate, printre alte device-uri, și GTX1080 - ASUS ROG Zephyrus GX501, cel mai subțire laptop de gaming din lume sau cel mai compact desktop de gaming, ROG G20. Mai multe despre eveniment aici.



7. S-a lansat prima aplicație de învățare a limbajului semnelor din România: dlmgLSR. Aplicația vine în continuarea proiectului prin care s-au dezvoltat site-urile www.dlmg.ro și www.ailg.ro, care conțin un dicționar cu descrierea a 6.000 semne și expresii video, precum și o colecție de povești interpretate în limba semnelor. Proiectul este dezvoltat de Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual (ANIALMG), cu sprijinul Fundației Orange. Disponibilă gratuit pe Itunes și Google Play.