The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018

Article / 26 Oct 2018 / The Institute
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - OCTOMBRIE 2018
1/9
Pentru că nu doar premiem inteligența digitală, ci o și căutăm în fiecare zi în feed-uri, newslettere, abonamente și tot ce mai oferă marele internet, ne-am gândit să vă arătăm noutățile care ne-au rămas în minte de la o lună la alta. Poate nu le știați, poate vă plac, poate ne mai trimiteți și voi altele.

1. Între 22 și 25 noiembrie vă așteptăm la Internetics Interactive Expo - o expoziție de VR, AR și instalații interactive din România. În cadrul expoziției veti putea explora un mix între tehnologie și industrii creative, printr-o serie de proiecte de artă, entertainment, sociale și comerciale, produse de agenții locale, dar și internaționale.

Expoziția este deschisă publicului larg la The Institute Space (Bulevardul Dacia nr. 12), în Cartierul Creativ, iar accesul este gratuit.



2. Tehnologia ne înconjoară la fiecare pas, iar de acest lucru ne asigură și Mega Image care lansează primul smart supermarket, în parteneriat cu Vodafone. Magazinul inteligent devine visul oricărui cumpărător interesat și de domeniul tehnologiei, al vânzătorului care își dorește să îndeplinească nevoile consumatorilor săi sau visul publicitarului pentru care se deschide o nouă cale de a-și comunica ideile. Cum arată un pas către supermarketul viitorului aici.



3. Da, tehnologia se extinde, iar jocurile apar chiar și la Vatican, care lansează Follow JC Go – propria versiune de Pokemon Go. Scopul jocului devine colecționarea de personaje biblice, iar în final îți poți crea o echipă de evanghelizare. Surprinzător dacă ne gândim la controversele create de Pokemon Go, dar mai multe despre motivele apariției jocului găsiți în acest articol.




4. Google a hotărât închiderea Google + Motivele: pe lângă numărul mic de utilizatori și al faptului că aproape 90% dintre sesiunile de folosire a conturilor nu au durat mai mult de 5 secunde, alt motiv este un bug descoperit în luna martie și anunțat acum, odată cu închiderea Google +. Bugul: o vulnerabilitate care a lăsat expuse aproximativ 500.000 de conturi. Cu toate acestea bugul a fost descoperit din timp și nu există cazuri în care conturile sa fie afectate. Detalii.



5. Winamp is back!
Vești bune pentru nostalgicii care își amintesc încă de mp3 playerul Winamp, folosit pe atât de multe PC-uri. Winamp se relansează ca aplicație mobilă de stocare a melodiilor sau podcasturilor și nu numai. Anunțul este unul curajos la baza căruia stă de fapt comunitatea globală de fani Winamp. Fără alte cuvinte – detaliile aici.



6. Bitdefender își continuă obiectivul de creștere a companiei și anunță achiziționarea unei noi companii, de această dată este vorba de o companie olandeză specializată în securitatea rețelelor - RedSocks. Compania va purta în viitor numele de Bitdefender Olanda. Mai multe despre achiziție și planul de dezvoltare al celor de la Bitdefender în acest articol.



7. Dronele, Samsung, Uber, Ape rider și multe alte companii îl salută pe George – primul serviciu de banking inteligent. Platforma digitală, care există deja în AustriA, Slovacia și Republica Cehă, a fost adusă în România de BCR. Ce diferențe aduce George în materie de banking, cum poate fi folosit și personalizat, în articolul de aici.



8. Motorola și iFixit duc trendul DIY la un alt nivel și lansează kituri de reparare a telefoanelor. Pentru cei care doresc să își schimbe singuri componentele telefoanelor stricate, cele două companii pun la dispoziție două kituri pentru cele mai frecvente cazuri: schimbarea bateriei sau a ecranului. Componentele aparțin Motorola, iar kiturile cuprind tot ce este necesar desfacerii telefoanelor. Detalii aici.




9. Cathay Pacific aduce vești nu tocmai bune: datele personale (nume, date de naștere, numere de telefon, adrese de e-mail, coduri numerice personale sau istoricul călătoriilor), ce aparțineau unui număr de 9.4 milioane de pasageri, au fost furate în urma unei breșe de securitate. Compania anunță că informațiile nu au fost folosite în niciun scop și că pagubele ar putea fi minime. Cathay riscă, totuși, să suporte consecințe pentru compania din Europa, în urma regulilor stricte de protecție a datelor personale impuse de UE. Detalii.



10. Delta Dunării se află la doar câteva click-uri distanță. Și asta pentru că WWF România și Google au reușit să pună Delta Dunării pe harta digitală a lumii. Proiectul s-a desfășurat cu sprijinul Aministrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, iar imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase. Din culise: