The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ioana Toma // Railway transport for Snagov Village

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ioana Toma // Railway transport for Snagov Village
  • Ioana Toma // Railway transport for Snagov Village
  • Ioana Toma // Railway transport for Snagov Village
1/3
Absolventă a Facultății de Urbanism din cadrul UAUIM București, specializarea Proiectare și Planificare urbană, urmează în prezent MA (Master of Arts) Urban Design în cadrul Universitatii Westminster din Londra, Marea Britanie în ideea îmbogățirii cunoștintelor privind orașele sustenabile.

RAILWAY TRANSPORT FOR SNAGOV VILLAGE – TOWARDS A NEW PLANNING PROCESS

În contextul în care preocupările la nivel european și nu numai, se îndreaptă către îmbunătățirea conexiunilor la nivel regional, conceptul de dezvoltare al satului Snagov vizează stabilirea unei relații coerente și eficiente cu zona metropolitană a Bucureștiului.
Astfel, proiectul își propune în primă fază reducerea disfuncționalităților la nivel local, fără a pierde, însă, din vedere viziunea elaborată la nivel suprateritorial.
 

Ținând cont de potențialul turistic pe care localitatea Snagov îl conturează prin prezența numeroaselor elemente de patrimoniu natural și construit și de oportunitățile de natură economică pe care infrastructura rutieră și feroviară le creează, dezvoltarea acesteia are ca factor determinant eficientizarea modalităților de transport si integrarea lor într-un sistem bazat pe intermodalitate.

Așadar, pentru ca intervențiile de reabilitare la nivel local privind zonele rezidențiale și dotările aferente să reprezinte intervenții durabile, planificarea va avea la bază îmbunătățirea sistemului de transport public. În acest context, motorul de dezvoltare al localității va fi polul intermodal realizat în jurul gării Snagov.