The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Irina Scobiola // Construire comunitară

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Irina Scobiola // Construire comunitară
  • Irina Scobiola // Construire comunitară
  • Irina Scobiola // Construire comunitară
  • Irina Scobiola // Construire comunitară
  • Irina Scobiola // Construire comunitară
1/5
Irina Scobiola face parte din asociația Arhipera al cărei domeniu de activitate este - arhitectura socială participativă. În prezent, lucrează ca arhitect stagiar și scrie o teză de doctorat care pornește de la lucrarea de disertație: Revitalizare Rurală prin Programe de Construire Comunitară.

CONSTRUIRE COMUNITARĂ ÎN SATUL BĂRCUT

Proiectul propune arhitectura ca instrument al întemeierii comunității. Aceasta devine o transparență către lumea din interiorul celorlalți, favorizează apropierea sinelui, a mediului înconjurător și apropierea dintre oameni.
 
 
Proiectul răspunde la întrebarea ce poate face arhitectura în contextul actual și cum poate lucra cu limita în favoarea comunității? Satul Bărcuț din nordul județului Brașov este amenințat de  depopulare, degradarea severă a locuințelor și dispariția treptată a acestora. 
Identitatea culturală, istoria și tradiția reprezintă însă caracteristici distinctive care oferă potențial pentru revitalizarea satului.
 
Inserțiile oferă „spații de dialog” în care membrii comunității pot studia, crea, cunoaște, construi prietenii. Centrul comunitar, pensiunea și restaurantul, centrul pentru meșteșuguri și formare vocațională contribuie la formarea unei noi comunități, asigură sustenabilitatea realizând astfel revitalizarea satului.