The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

La pas prin Cartierul Creativ

Article / 07 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • La pas prin Cartierul Creativ
  • La pas prin Cartierul Creativ
  • La pas prin Cartierul Creativ
  • La pas prin Cartierul Creativ
1/4
Din încercarea de a descoperi spații speciale, imobile aparte, dar și povești interesante, The Institute și Storia.ro au demarat, în cadrul proiectului Cartierul Creativ, o serie de articole despre locuințe, spații comerciale sau spații alternative, despre locuire, vecinătăți și despre...comunități. 

A doua oprire din acesastă serie de articole este la un apartament situat chiar în inima Cartierului Creativ, aflat între arterele principale care trasează, dar și definesc această zonă:  Știrbei Vodă, Ion Câmpineanu și Calea Victoriei. Este un apartament foarte spațios, situat la etajul 4 al unei clădiri noi, cu fațadă ventilată, parcare subterană, lift și o deosebită atenție la detalii. Ce impresionează însă cu adevărat la acestă proprietate de peste 85 mp este chiar poziționarea ei: în apropierea Grădinii Cișmigiu, într-una una dintre cele mai efervescente zone ale  Bucureștiului din punct de vedere cultural, dar în același timp, pe o stradă liniștită, ideală pentru o zonă rezidențială, o stradă care te invită mai degrabă să o parcurgi la pas, cu o cafea bună în mână și chef să descoperi unele dintre cele mai interesante ateliere sau business-uri creative locale. 
 
În această zonă, alături de instituții de învățământ sau culturale cu istorie, precum Conservatorul, Colegiul Național Sf Sava, Sala Radio, Muzeul Național de Artă sau Sala Palatului, descoperi, pe străzi a căror coloană sonoră nu trădează poziția super-centrală a acestora -  mici ateliere, magazine dedicate artelor, cafenele amorțite, mici business-uri creative locale și unii dintre cei mai pasionați și implicați oameni din comunitatea creativă  bucureșteană. Pe scurt, descoperi Cartierul Creativ!
 
Diversitatea și multiculturalitatea definesc acastă zonă, a cărei graniță cu Calea Victoriei îți arată un București cosmopolit, pozat de turiștii străini și definit de concept-store-uri internaționale și un lifestyle “european”, ca 2 minute mai târziu să fii în mijlocul atelierelor și sălilor Universtății de Arte, înconjurat de artiști tineri și gălăgioși, atmosferă boemă și magazine dedicate artelor. Ești deja pe Calea Griviței, o stradă-spectacol, definită de multiculturalitate și de o arhitectură spectaculosă. Două străzi mai încolo, o să ajungi, într-o plimbare scurtă spre Grădina Cișmigiu, la unele dintre cele mai interesante ateliere de fashion din București, magazine de design contemporan sau cele mai hip cafenele din oraș. 
 
Cartierul Creativ este o zonă complexă. Traversat de unele dintre cele mai mari și conectate artere și bulevarde din capitală, cartierul ascunde și fundături pietonale, străzi tăcute, ideale pentru o zonă rezidențială, dar și spații verzi și comunitare încă neactivate sau spații comerciale nevalorificare la potențialul lor. 
 
Cartierul Creativ are de toate - unele dintre cele mai cunoscute baruri, terase și cafenele frecventate de comunitatea creativă bucureșteană, cea mai mare densitate de instuții culturale publice din centrul Bucureștiului, spații verzi, dar și multe spații abandonate, buzunare într-un țesut urban cel puțin intrigant și special. Cartierul Creativ are simboluri, fie că ne gândim la Biserica Luterană, Control, Origo, MNAR sau Universul, iar mai important este că are potențialul de a se defini ca o zonă ce poate deveni un model de bune practici pentru dezvoltare urbană și comunitară prin creativitate și inovație. 
 
Toate proprietățile identificate în acest demers de mapare a Cartierului Creativ din București sunt listate pe Storia.ro. Vezi toate detaliile despre acest apartament.