The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lansare expoziție-concurs BETA 2018

Article / 06 Iun 2018 /
  • Lansare expoziție-concurs BETA 2018
  • Lansare expoziție-concurs BETA 2018
1/2
Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România aduce lansează expoziția-concurs BETA - unul dintre principalele evenimente cu deschidere euroregională (RO, HU, SRB) din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA 2018.

Prin cele două componente - concursul și expoziția - acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind conceput ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design, ingineri, IT-iști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi etc.

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii, inclusiv eseuri pe tematica locuirii) în următoarele șase categorii competiționale:
1.Spațiu construit
2.Spațiu interior
3.Spațiu public
4.Lucrări de licență
5.Inițiative / Experimente / Viziuni în arhitectură
6.Text de arhitectură

Pentru înscrierea în concurs, participanții vor avea în vedere următoarele două termene: 1 august (pentru categoriile 1-5) și 10 septembrie (pentru categoria 6).

Concursul este deschis la nivelul României, Ungariei și Serbiei (pentru categoriile 4-6) și la nivelul euroregiunii DKMT* (pentru categoriile 1-3).
Juriul este format din Catherine Slessor, Ethel Baraona Pohl și Tamar Shafrir - pentru categoria 6.Text de arhitectură și Attila Kim, Irina Cristea, Grozdana Šišović, Levente Szabó și Oana Stănescu pentru celelalte categorii.

Mai multe informaţii puteţi găsi accesând website-ul: http://competition.betacity.eu
* Pentru condiții de eligibilitate, vă invităm să consultați regulamentul concursului: http://competition.betacity.eu/ro/regulament/

BETA 2018 este un proiect cultural finanțat parțial din timbrul de arhitectură. Proiectul, conținutul acestuia și modul în care rezultatele proiectului sunt folosite reprezintă în mod exclusiv opinia organizatorilor săi.