The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Laura Mihalache // Centru creativ în Piața Ovidiu

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Laura Mihalache // Centru creativ în Piața Ovidiu
  • Laura Mihalache // Centru creativ în Piața Ovidiu
  • Laura Mihalache // Centru creativ în Piața Ovidiu
  • Laura Mihalache // Centru creativ în Piața Ovidiu
1/4
Laura a absolvit recent UAUIM, având ca subiect al diplomei spațiul comun, căutând să găsească noi viziuni asupra arhitecturii. S-a dezvoltat profesional și social prin diverse experiențe internaționale: participări la workshop-uri, programe de cercetare în Coreea de Sud și experiențe Erasmus.

CENTRU CREATIV ÎN PIAȚA OVIDIU

Amplasat în Piața Ovidiu, Constanța, Centrul Creativ se dedică activităților culturale, sociale, artistice și arheologice și reintegrează în țesutul urban trei zone cheie ale peninsulei. În ciuda intercalării la nivelul pieței de alte clădiri, centrul este unit spațial de malul coastei, la nivelul mării fiind gândit un spațiu continuu verde, ce comunică prin terase și scări cu nivelul orașului. Fundamentat pe trei specificități: diversitatea etnică, ruinele cetății antice grecești Tomis și specificul artistic, programul este definit prin trei zone:
 
1. Zona artelor creative propune un spațiu al exprimării artistice prin expoziții și ateliere pentru artiști.
2. Zona arheologică experimentală readuce la viață un sit arheologic al cetății Tomis într-un spațiu pentru cercetare și experimentare. 
3. Zona mozaicului etnic creează o varietate de spații exterioare și interioare oferind libertate comunităților de a le folosi ca spații ale jocului: săli de întâlnire ale comunităților etnice, auditorii, săli de repetiții pentru muzică, dansuri sau literatură folclorică.