The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lidia Rățoi // Muzeu al tehnologiei contemporane

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Lidia Rățoi // Muzeu al tehnologiei contemporane
  • Lidia Rățoi // Muzeu al tehnologiei contemporane
  • Lidia Rățoi // Muzeu al tehnologiei contemporane
  • Lidia Rățoi // Muzeu al tehnologiei contemporane
  • Lidia Rățoi // Muzeu al tehnologiei contemporane
1/5
Lidia este pasionată de arhitectura experimentală şi tehnici de manipulare digitală. Momentan îşi susţine teza în cadrul Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya. A colaborat cu designerul Cristian Samfira, a lucrat ca editor pentru revista AdeP şi revista Arch2O. A colaborat şi în cadrul a numeroase instalaţii interactive.

MUZEU AL TEHNOLOGIEI CONTEMPORANE

Proiectul constă în conversia unei foste Termocentrale din Comăneşti, România, într-un Muzeu al Tehnologiei Contemporane.
Prima clădire conţine o ramură nouă, împărţită în module, iar ruta prin aceasta imită ruta prin care trece apa într-o termocentrală. Apa e încălzită, transformată în aburi şi învârtită într-o turbină, apoi aburul este condensat şi reciclat. Aşadar, vizitatorii vor trece printr-o serie de instalaţii concentrate pe ideea de apă, abur şi reciclare.
 

De asemenea, percepţia umană este manipulată – fiecare modul oferă privelişte spre restul clădirii, dar fiecare „fereastră” foloseşte alt tip de sticlă sau membrană, pentru a distorsiona priveliştea - acelaşi lucru poate fi văzut într-o multitudine de variante. La parter există expoziţii cu roboţi şi elemente fabricate robotic.
 
Prima clădire este lumină, în cea de-a doua este întuneric. Fostele camere de cazane funcţionează acum ca ecrane de proiecţie, permițând folosirea hologramelor. Podul este acum un planetarium digital, cu o podea interactivă. Parterul şi primul etaj conţin exponate realizate prin tehnologia contemporană.