The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Luiza Odette Ilisoi // Dezvoltarea zonei metropolitane Bacău

Article / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Luiza Odette Ilisoi // Dezvoltarea zonei metropolitane Bacău
  • Luiza Odette Ilisoi // Dezvoltarea zonei metropolitane Bacău
1/2
Absolventă a Facultății de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, și-a continuat pregătirea profesională printr-un program de internship la compania Lafarge România. În acest an a terminat programul de master al Facultății de Urbanism cu specializarea - Management Urban pentru Orașe Competitive și în prezent lucrează la un Birou Individual de Arhitectură la realizarea documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului.

STUDIU COMPARATIV ASUPRA MODELELOR DE COOPERARE INTERCOMUNITARĂ ȘI VALENȚELE LOR APLICATIVE ÎN ZONELE METROPOLITANE. DEZVOLTAREA ZONEI METROPOLITANE BACĂU


Tema prezentei lucrări este studiul modelelor de cooperare intercomunitară dezvoltate până în prezent în Franța și România și valențele lor aplicative în cadrul zonei metropolitane Bacău.

Pentru aprofundarea cadrului legislativ francez am studiat Legea Marcellin cu privire la regruparea comunelor și Legea Chevenement cu privire la întărirea și simplificarea colaborărilor intercomunale. Aceste 2 legi sunt definitorii pentru funcționarea colaborărilor intercomunitare din Franța.

A doua parte a cercetării s-a focalizat pe studiul cadrului legislativ și instituțional din România, analizând fiecare formă de asociere intercomunitară, legile care le reglementează și vulnerabilitățile și avantajele lor. Cercetarea a avut două studii de caz: Comunitatea Urbană Grand Nancy și Zona Metropolitană Oradea.

Proiectul aplicativ al lucrării s-a concentrat pe dezvoltarea Zonei Metropolitane Bacău, considerat un proiect local care a rămas la același nivel de la înființare, zona fiind grav afectată de o scădere demografică puternică.